skupina II

Njemačka plaća danak koronavirusu jer upisala je i drugi poraz; Španjolce pomazila sreća, ali Skandinavci joj pušu za vrat

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 21.01.2022 22:33
  • Objavljeno 21.01.2022 u 22:33
Bionic
Reading

Norveška muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine II drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Bratislavi svladala Njemačku sa 28:23 (14:12).

Nakon izjednačene igre većim dijelom prvog poluvremena, Norvežani su se u završnici tog dijela igre ipak uspjeli odvojiti, povesti sa 14-11 te na odmor otići s dva gola razlike (14-12).

U nastavku je Norveška postigla prva dva gola te do kraja susreta više nije dopustila Njemačkoj da se približi na manje od tri razlike.

Erik Thorsteinsen Toft je sa sedam golova predvodio Norvešku, dok je Johannes Golla postigao četiri pogotka za Njemačku.

Njemačka tako plaća danak brojnim promjenama u sastavu, jer u jednom trenutku čak je 13 igrača bilo pozitivno na koronavirus, zbog čega su od EHF-a tražili i odgode svojih utakmica. U prvom kolu Skupine II Njemačka je poražena od Španjolske 29:23, a potom i ovog petka. Inače, u vu fazu natjecanja, Njemačka je ušla s dva boda i bila je među kandidatima za polufinale. No, sada se stiuacija mijenja u njezinu štetu.

Norveška se ovom pobjedom bodovno poravnala sa Švedskom, koja je ranije u petak svladala Poljsku sa 28:18.

Šveđani su se vrlo brzo odvojili na veliku razliku, do poluvremena stvorili višak od osam golova (14:6), a početkom nastavka stigli i do najvećih 12 razlike (23:11).

Emil Mellegard, Hampus Wanne i Frederic Pettersson postifli su po četiri gola za Švedsku, dok su Arkadiusz Moryto i Przemyslaw Krajewski sa po pet golova bili najefikasniji u sastavu Poljske.

Obje skandinavske reprezentacije imaju po četiri boda, dva manje od vodeće Španjolske, koja je 26:25 pobjedom protiv Rusije zadržala stopostotni učinak.

Njemačka i Rusija imaju po dva boda, dok je Poljska bez bodova.

Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal