VIĐEN JE U VARŠAVI

Ništa od Nenada Bjelice. Poljaci su se odlučili za jednog od izbornika koji su dobili otkaz nakon Svjetskog prvenstva u Katru?

24.01.2023 u 06:29

Bionic
Reading

Bivši izbornik Portugala Fernando Santos doputovao je ponedjeljak u Varšavu, dan prije nego što će Nogometni savez Poljske objaviti ime novog izbornika reprezentacije

Poljski portal Gazeta objavio je video, snimljen iz daljine, na kojem se vidi kako Santos napušta VIP dio varšavske zračne luke, dok mu vozač crne limuzine pomaže s prtljagom. Glasnogovornik Nogometnog saveza Poljske Jakub Kwiatkovski nije potvrdio dolazak portugalskog stručnjaka, već je samo rekao da će Savez novog izbornika predstaviti na press konferenciji u utorak.Savez nije produljio ugovor s Česlavom Michnieviczem kojem je ugovor istekao 31. prosinca.

Na Svjetskom prvenstvu u Katru Poljska je prvi put nakon 36 godina prošla u nokaut fazu, a ispala je u osmini finala od Francuske 1-3.

Santos (68) napustio je reprezentaciju nakon osam godina na klupi Portugala, nakon poraza 0-1 od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Osvojio je Europsko prvenstvo 2016. godine, prvi međunarodni trofej za Portugal, kao i Ligu nacija 2019. godine.

Santos je bio izbornik Grčke na Europskom prvenstvu 2012. i Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a između ostalih, trenirao je Benficu, PAOK, Panathinaikos, Sporting i Porto.

Podsjetimo kako je jedan od često spominjanih kandidata za izborničko mjesto poljske reprezentacije bio hrvatski stručnjak Nenad Bjelica.