NAŽALOST, NIJE PRVI PUTA

Ništa nije tužnije od ovoga, a najviše pati hrvatska nogometna reprezentacija...

12.10.2018 u 20:45

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je još jednu utakmicu u najgoroj mogućoj atmosferi – bez gledatelja

Njemački sudac Felix Brych dao je znak za početak, ali s tribina nije bilo navijačkog huka. Po peti puta u svojoj povijesti hrvatska nacionalna vrsta morala je igrati bez navijačke potpore.

I sami igrači su toliko puta priznali kako je teško biti dio susreta u kojem nema gledatelja na tribinama. Ono što je najžalosnije da je ovo kazna zbog incidenta iz lipnja 2015. protiv Italije na Poljud kada je na travnjaku iscrtan kukasti križ. Dakle, prije više od tri godine...

Još tužnije je da se taj susret igrao pred praznim stadionom zbog ranije kazne, a ono najgore je da počinitelji nikada nisu uhvaćeni. Ispada da su na kraju kažnjeni HNS, pravi navijači i sami reprezentativci koji su morali igrati u toj tišini, a ne oni koji su 'glumili' slikare.

Nije prvi puta. 'Vatreni' su osim ove igrali još četiri utakmice bez gledatelja, a jedina dobra stvar je da niti jednu nisu izgubili.

U lipnju 2015. smo igrali 1:1 protiv Italije na praznom Poljudu u sklopu kvalifikacija za EP 2016. Hrvatska je kažnjena s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, te sa 50.000 eura zbog rasizma i pirotehnike protiv Norveške.

Uoči utakmice na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti križ, pa je Hrvatska kažnjena s dvije utakmice bez publike, oduzimanjem jednog boda i 100.000 eura.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Prva utakmice bez publike odrađena je na susretu protiv Bugarske u istim kvalifikacijama, a završila je našom pobjedom 3:0. Iduća je bila ova protiv Engleske.

Luka Modrić i društvo su bez gledatelja odigrali i dvije utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji i to protiv Turske (1:1), te protiv Islanda (2:0). Reprezentacija je kažnjena zbog neprimjerenog navijanja hrvatskih navijača na prijateljskim utakmicama s Izraelom i Mađarskom.

Engleska reprezentacija je prvu međunarodnu utakmicu igrala 1872. godine protiv Škotske, a dvoboj protiv Hrvatske bit će njezina 988. utakmica, prva bez gledatelja.

  • +3
Liga nacija A, skupina 4: Engleska - Španjolska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.