zaradio je i hajduk

Nikola Vlašić ostaje u Moskvi; otkriveni detalji ugovora kojeg je hrvatski reprezentativac potpisao s ruskim velikanom

19.06.2019 u 16:41

Bionic
Reading

Iz moskovskog CSKA objavili su kako je hrvatski veznjak Nikola Vlašić (21) s njima potpisao je petogodišnji ugovor. Rusi su za našeg reprezentativca Evertonu platili 15 milijuna eura odštete, a ovim je transferom lijepa svota 'kapnula' i u Hajdukovu blagajnu

CSKA je od Evertona otkupio ugovor Nikole Vlašića (21), a iako ukupna vrijednost transfera nije službeno objavljena nagađa se kako je 'u igri' odšteta od 15 milijuna eura.

Nikola Vlašić je u ljeto 2017. godine prešao iz Hajduka u Everton s kojim je potpisao petogodišnji ugovor, a vrijednost transfera iznosila je 11 milijuna eura.

No, njegova minutaža u Evertonu bila je skromna, pa je prošlog ljeta otišao na posudbu u CSKA. U ruskom klubu postao je prvotimac i u protekloj sezoni je bio jedan od najboljih igrača 'armejaca'. Zabio je osam golova i sedam asistencija, a svojim partijama istaknuo se i u Ligi prvaka gdje je zabio za pobjedu CSKA protiv Real Madrida, a u šest utakmica u najelitnijem nogometnom natjecanju zabio je tri gola uz još dvije asistencije.

Ovog ljeta za njega se interesirao i Newcastle, Vlašić je na kraju ipak odlučio ostati u Moskvi gdje je u protekloj sezoni potvrdio nogometno ime.

  • +8
Nikola Vlašić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlašićev potpis za CSKA s velikim je veseljem dočekan i na Poljudu. Naime, prema ugovoru koji je potpisan kada ga je Hajduk prodao Evertonu, 'bilima' pripada 10 posto od idućeg Vlašićevog transfera. Tako su na ime ovog transfera zaradili 1.4 milijuna eura, a na još 450.000 eura imaju pravo na temelju FIFA solidarnost (Vlašić je 'dijete' Hajduka te 'bili' imaju pravo na naknadu za njegov razvoj, a ona se izračunava temeljem broja sezona provedenih u omladinskom pogonu kluba!).

Takoj je samo jednim potpisom blagajna kluba s Poljuda bogatija za gotovo dva milijuna eura, taj će novac 'bili' sigurno dobro iskoristiti u ovom prijelaznom roku.

Vlašić je trenutno sa mladom hrvatskom reprezentacijom (U-21) na Europskom prvenstvu koje se od 16. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu.