Legendarni trener

Nikola Pilić bez pardona o cirkusu koji je nastao u Australiji oko Novaka Đokovića, a ničim izazvan dotakao se Nadala i Federera; je li u pravu?

07.01.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Poznati teniski trener Nikola Pilić, koji je u mladim danima radio s Novakom Đokovićem, komentirao je mučnu i pomalo nevjerojatnu situaciju u kojoj se u Australiji našao najbolji svjetski igrač

U razgovoru za N1 televiziju 82-godišnji Nikola Pilić, kojeg je šokirala situacija u kojoj se u Melbourneu našao Novak Đoković kojem je odbijena viza te je završio u privremenom pritvoru, rekao je:

'Ako ti direktor turnira i doktori u državi Victoria kažu da je u redu, ako 26 igrača traži isto što i on, onda je način na koji su ga tretirali vrlo nezgodan. Imam osjećaj da australski premijer koji ima vrlo nizak rejting, preko imena Đokovića želi, jer su izbori za tri mjeseca, neki politički poen. Da su mu rekli: ‘Ne možeš doći, nemoj dolaziti, to je drugo’. Ali tretman koji je on imao, stavili su ga u hotel gdje su azilanti, devet sati ga držali s dva policajca…', rekao je za N1 televiziju Pilić dodavši:

'Koliko sam čuo, nekoliko igrača s istom vizom kao Novak su glatko ušli u Australiju, Novaka su zaustavili. Nije to prvi put da Novaka gledaju drugačije, govorim o onoj diskvalifikaciji na US Openu. Da je to slučajno napravio Federer, sigurno ga ne bi diskvalificirali. Ja sam 50 godina u tenisu, znam što se događa i znam što zapadni mediji pišu o Nadalu i Federeru, a što o Novaku. Njih nervira što je Novak 350 tjedana broj 1 na svijetu, to je dosta godina, što je prešao Nadala i Federera u svim segmentima, a da ne kažem da je osvojio sve i da mu je skor i s Nadalom i s Federerom pozitivan. Neki su i ljubomorni na Novaka', dodao je Pilić koji je uvjeren da se u sve umiješala politika. isto tako se osvrnuo i na stanje u kojem se zbog širenja korona virusa našao cijeli sport.

No, mnogi se pitaju je li ipak pretjerao što je ničim izazvan u kontekst Đokovića i situaciju u kojoj se našao stavio Nadala i s Federera?

  • +6
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Paul CROCK / AFP / Profimedia
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV