svladao Srbina

Marin Čilić lako izborio polufinale u Australiji, a rekao je i što misli o slučaju Novaka Đokovića o kojem svi govore: To je nevjerojatno!

07.01.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Adelaideu. No, prije meča rekao je i svoje mišljenje o slučaju Novaka Đokovića

Na turniru u Adelaideu Marin Čilić se dosta lako plasirao u polufinale nakon što je svladao Srbina Lasla Đerea sa 6-3, 6-2. Podatak kako je Čilić došao do pobjede nakon svega 68 minuta igre dovoljno govori koliko je dominirao i da je na dobrom putu uoči prvog Grand Slam turnira sezone u Melbourneu.

Marin Čilić će u subotnjem polufinalu ATP turnira u Adelaideu igrati protiv ruskog tenisača Karena Hačanova (ATP - 29.) koji je sa 7-5, 6-3 u četvrtfinalnom dvoboju nadigrao Bjelorusa Jegora Gerasimova (ATP - 113.).

Bit će to treći međusobni dvoboj Čilića i Hačanova, a hrvatski tenisač je u prethodna dva izašao kao pobjednik. Na turniru Masters 1000 serije u Cincinnatiju 2018. slavio je sa 7-6 (5), 3-6, 6-4, a prošle godine na putu prema naslovu u Sankt Peterburgu svladao je 25-godišnjeg Rusa sa 6-4, 6-7 (1), 6-4.

A kada je Australian Open u pitanju mnoge zanima što o slučaju Novaka Đokovića, koji nije dobio vizu za ulazak u Australiju te je smješten u hotel s migrantima, misli Marin Čilić. Uostalom, generacijski su povezani i jako dugo se poznaju pa stoga Čilićeve riječi imaju težinu.

'Nemam dovoljno informacija o Novakovom slučaju da mogu nešto konstruktivno reći. U svakom slučaju, nevjerojatno je da je došlo do ove situacije u kojoj jest. I bez obzira kakva je odluka australske vlade oko ulaska ili ne ulaska bila ili trebala biti, način na koji se sve odigralo nije u redu ni prema kome, posebno ne prema Novaku, rekao je kratko Čilić za Sportske novosti.

  • +6
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Paul CROCK / AFP / Profimedia
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV

ATP turniru u Adelaideu.

Dodig i Melo u polufinalu parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Brazilac Marcelo Melo plasirali su se u polufinale parova na ATP turniru u Adelaideu. Oni su u petak u četvrtfinalu svladali Mađara Martona Fucsovicsa i Amerikanca Tommyja Paula sa 6-4, 6-2.

Iako su u meč krenuli sa izgubljenim servisom, Dodig i Melo su nanizali dva breaka i poveli 4-1. Kod 5-4 su servirali za prvi set, ali izgubili su gem bez osvojenog poena. Ono što su propustili na svojem servisu nadoknadili su u sljedećem gemu na servisu protivnika i dobili prvi set.

 I u drugom setu je hrvatsko-brazilska kombinacija prva izgubila servis, ali je onda sa tri uzastopna breaka došla do pobjede.   

 U polufinalu Dodig i Melo će igrati protiv Urugvajca Ariela Behara i Ekvadorca Gonzala Escobara.