ispituju slučajeve

Australske vlasti priznale propust koji ima veze s Đokovićem; još dvoje tenisača deportirat će iz zemlje. Čehinju su već ulovili i ukinuli joj vizu!

07.01.2022 u 10:29

Bionic
Reading

Puno prašine podigao je u svjetskim medijima slučaj Novaka Đokovića kojem australske vlasti nisu izdale vizu i nisu mu uvažile liječničko izuzeće jer nije cijepljen protiv koronavirusa. No, Đoković nije jedini necijepljeni sportaš koji je završio u hotelu s migrantima

Sve je počelo kada je Teniski savez iz Australije nekim tenisačima poslao dopis s 'liječničkim izuzećem' koji im garantira da će i bez potvrde o cijepljenju moći ući u zemlju.

A doznalo se odmah kako Savez nije izdao spomenutu dozvolu samo Novaku Đokoviću, ali činjenica jest kako je samo on zadržan u hotelu s migrantima tj. u svojevrsnoj karanteni.

Australski mediji pišu kako postoje najmanje dvije osobe kojima je poslan isti dopis kao i Đokoviću, dakle liječničko izuzeće uz dodatak kako nisu dobro ispunili formulare za vizu i navodno nije u skladu sa zahtjevima australijskih vlasti.

Ako je to istina, nema sumnje kako Đokovićevi odvjetnici imaju dobre argumente.

Tako se očekuje da će nakon ovih saznanja australske granične vlasti dodatno ispitati spomenute slučajeve

'Svjesni smo da postoje još dvije osobe koje su koristile isti dopis, koje je izdao Teniski savez Australije na osnovu njihovog liječničkog izuzeća u svrhu putovanja u Australiju. Obavljamo dodatna ispitivanja u vezi s tim slučajevima. Dok istraga traje, nećemo davati dalje komentare', objavljeno je u službenom dopisu.

Nešto kasnije se doznalo da je jedan slučaj 38-godišnja Čehinja Renata Voračova kojoj je viza prvo odobrena krajem prosinca da bi je, nakon što je odradila treninge i nekoliko mečeva, hitno smjestili u karantenu u Park Hotel in Carlton gdje je i Đoković i ukinuli joj vizu. Cirkus se nastavlja!

Kako će cijela priča završiti i hoće li to ići u prilog Đokoviću ili će i spomenuta dvoje tenisača odmah biti deportirano iz zemlje, nije poznato. No, možda dođe i do preokreta pa tako Đoković možda ipak zaigra na Australian Openu.

Naime, u medijima se pojavio dokument koji je Teniski savez Australije izdao 7. prosinca, a u kojem se navodi da se preboljenjem Covida-19 u posljednjih šest mjeseci može dobiti izuzeće od cijepljenja i samim tim ući u Australiju. Ipak, to nije bilo točno pa Đoković s takvom potvrdom nije mogao ući u zemlju.

  • +6
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Paul CROCK / AFP / Profimedia
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV