dokument kao dokaz

Nakon skandala u Australiji oglasila se Đokovićeva obitelj; otkrili su detalje s kim je Novak posljednjih mjesec dana bio u stalnoj komunikaciji i zašto

06.01.2022 u 15:14

Bionic
Reading

Obitelj najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića nazvala je u četvrtak odluku australskih vlasti da devetostrukom osvajaču Australian Opena zabrane ulazak u zemlju zbog procedura s vizom i epidemioloških uvjeta, 'najvećim sportsko-diplomatskim skandalom u povijesti' i pozvala na skup potpore Đokoviću

'Danas u 15 sati ispred Skupštine Srbije okupit ćemo se da damo podršku našem Noletu!!!', napisao je Đokovićev otac Srđan na Instagramu uz Novakovu fotografiju.

Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju što je dovelu u pitanje i njegov nastup na Australian Openu.

>> [VIDEO] Kaos u Australiji zbog Đokovića: Sukob obožavatelja i policije, uplakana majka kaže da je hotel pun buha i s užasnom hranom

Njegovi odvjetnici su uložili žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju unatoč memdicinskom izuzeću, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu odložen je za ponedjeljak.

Đokovićeva obitelj održala je danas u Beogradu tiskovnu konferenciju, a njegov brat Đorđe ocijenio je da predstavlja 'najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti'.

On je naglasio da Ðoković 'nije prekršio nijedan zakon, ni pravilo', te da je u posljednjih mjesec dana bio u stalnoj komunikaciji sa Teniskim savezom Australije.

Ðorđe Ðoković istaknuo je da je njegov brat 'imao isti dokument, kao i drugi tenisači' kojima je omogućen ulazak u Australiju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Ranije danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je sinoć i jutros razgovarao s Novakom Đokovićem i poručio mu da mu je država spremna pružiti svaku pomoć.

Vučić je najavio da će Srbija službenim diplomatskim kanalima zatražiti da se Đokoviću dopusti da do odluke suda u ponedjeljak boravi u kući koju je unajmio.

  • +28
Hotel Đoković Izvor: EPA / Autor: JAMES ROSS

On je novinarima u Beogradu rekao da će se premijerka Srbije Ana Brnabić čuti s 'nadležnima iz ministarstva unutarnjih poslova Australije da mu se dopusti da boravi u kući koju je unajmio, pod nadzorom 24 sata, a ne u ozloglašenom hotelu u kojem borave oni koji čekaju azil'.

  • +6
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Paul CROCK / AFP / Profimedia