BIVŠI TENISAČ ISKREN

Australci su si sami krivi: Dozvolili ste liječničko izuzeće i zato Đoković ima pravo igrati. I drugi tenisači su ga dobili, a nitko o tome ne govori

06.01.2022 u 16:56

Bionic
Reading

Alex Corretja, bivši tenisač, a sad stručni komentator Eurosporta, dao je svoje mišljenje oko kaosa koji se stvorio oko Novaka Đokovića i njegovog dolaska u Australiju.

Nakon što je proveo više od osam sati u zračnoj luci, srpskom tenisaču je ukinuta viza i on je premješten u hotel, dok je njegov pravni tim pokrenuo žalbu. Australija održava stroge kontrole ulaska zbog pandemije, pa su naveli da Đoković po dolasku nije pružio dovoljan dokaz za svoje liječničko izuzeće zbog čega nije morao biti cijepljen da bi sudjelovao na prvom Grand Slamu.

Dvostruki finalist Roland Garrosa Alex Corretja o cijeloj nezgodnoj situaciji ima svoje mišljenje. Nije stao na ničiju stranu, ali smatra da Australci nisu u pravu, jer prvi tenisač svijeta nije prekršio pravila…

'Vau, kakav nered. Kakva šteta. Kakva šteta za sve, a posebno za Novaka. Pogotovo za tenis. Slažete li se s izuzećem ili ne, očito ima i drugih igrača koji su dobili izuzeće, a nikoga nije briga za to, nitko o tome ne govori. Očito je da, budući da je ovo Novak, svi pričaju o njemu', rekao je Španjolac za Eurosport.

  • +15
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Tess Derry / PA Images / Profimedia

'Mislim da Novak ima pravo tražiti izuzeće. Ako su mu to odlučili dati, onda je tu sve čisto. To nije bio njegov izbor. Da su rekli 'ne, oprostite, morate se cijepiti, inače nećete igrati Australian Open', onda je mogao odlučiti hoće li igrati ili ne, ovisno o tome želi li se cijepiti, što je njegov izbor. Dakle, ako vam se da pravo igrati nakon što ste zatražili izuzeće, onda ste slobodni igrati. Odluku o izuzeću je vrlo teško razumjeti izvana jer nemamo informacije. Trebalo bi biti više transparentnosti sa svih aspekata, uključujući Novaka i turnir. Mnogo je toga što je jako teško razumjeti. Prava je šteta', dodao je.

  • +28
Hotel Đoković Izvor: EPA / Autor: JAMES ROSS

Sve se pretvorilo u ozbiljan skandal...

'Ovo nije nimalo pomoglo Novakovoj reputaciji, a nije pomoglo ni turniru. Sada je to postalo svjetski problem. Ako idete u zemlju u kojoj postoje ovakva pravila, takva je situacija. Svi daju mišljenje izvana, a da zapravo ne znaju što je istina. Ovo je vjerojatno najgori scenarij za nešto tako ozbiljno kao što je dopuštanje najboljem igraču svijeta da igra na vašem turniru, u zemlji koja je bila vrlo stroga i restriktivna prema svojim građanima.'

Inače, organizatori Australian Opena potvrdili su da je Đokovićevo liječničko izuzeće odobreno nakon 'rigoroznog procesa revizije' koji uključuje dva odvojena neovisna vijeća medicinskih stručnjaka.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV