SLUŽBENA POTVRDA

Nikola Karabatić pojačao rukometnu Barcelonu

04.06.2013 u 14:46

Bionic
Reading

Španjolski rukometni klub Barcelona objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici da je francuski reprezentativac Nikola Karabatić potpisao ugovor na četiri godine

'Najbolji igrač svijeta 2007. godine, olimpijski prvak, europski prvak, svjetski prvak i pobjednik Lige prvaka, Nikola Karabatić, nosit će Barcelonin dres u naredne četiri sezone', stoji na službenoj stranici katalonskog kluba.

'Karabatić će javnosti biti predstavljen u srijedu u 10:30, a to će biti ujedno njegovo prvo pojavljivanje pred medijima nakon postizanja dogovora.'

Karabatić dolazi u Barcelonu iz Pays d'Aixa, skromnog francuskog kluba u kojem je igrao nakon raskida ugovora s Montpellierom zbog kladioničarske afere. Nakon što mu je Francuska rukometna liga (LNH) krajem ožujka ukinula suspenziju, Barcelona nije gubila vrijeme i otvorila je nove pregovore s francuskim šampionom. Prije Francuske, Karabatić je 'za kruh' zarađivao u njemačkom Kielu.

Recimo i da angažman Karabatića dolazi svega dva dana nakon što je Barcelona poražena u finalu Lige prvaka od njemačkog HSV-a, kojeg su do najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti predvodila trojica hrvatskih reprezentativaca - Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković.