ovo više nije normalno

Čelnici Bayerna bezobzirno se poigravaju s karijerom Ivana Perišića; nitko ne razumije zašto mu to rade...

04.07.2020 u 07:50

Bionic
Reading

Ivan Perišić u Bayern je stigao na posudbu iz milanskog Intera. Bavarci su se dugo 'lomili' hoće li otkupiti njegov ugovor ili ne. Prvo je Inter tražio previše novca, pa je problem bila Perišićeva plaća, a na kraju su na njegovoj poziciji kupili Leroya Sanea (24) za 50 milijuna eura. Činilo se kako je Perišić u dresu Bayerna svoje odigrao, ali...

Pristao je Ivan Perišić potpisati na još dva mjeseca te s Bayernom odraditi sezonu do kraja, tj. do završetka Lige prvaka. No, morao je hrvatski reprezentativac popustiti i prihvatiti ultimatum Bavaraca prema kojem će mu plaća za srpanj i kolovoz biti smanjena za pola.

Svi su se ponadali kako je to bio posljednji udarac kojeg je Perišić doživio od svojih aktualnih poslodavaca koji ga u zadnjih nekoliko tjedana stvarno nisu štedjeli. Barem što se tiče istine oko njegovog ostanka ili odlaska iz Münchena. Naime, iz dana u dan stizale su proturječne izjave klupskih čelnika, ako se pričalo o njegovom ostanku onda je redovito bio problem novac (otkup ugovora od Intera te njegova plaća), a ako je riječ bila o odlasku onda ga se hvalilo na sva usta i isticalo koliko je važan za momčad.

I na čemu je Ivan Perišić sada? Realno, to nitko ne zna. Pa ni čelnici Bayerna koji u razmaku od samo nekoliko sati daju dijametralno suprotne izjave vezane uz njegovu budućnost u klubu.

Prvo je sportski direktor Hasan Salihamidžić na predstavljanju najnovijeg pojačanja Leroya Sanea, koji je kao i Perišić lijevo krilo, 'odigrao igru' i neizravno dao naslutiti kako naš reprezentativac više nije u planovima Bavaraca.

'Presretni smo što je Leroy postao Bayernov igrač. On čini razliku na terenu i pojačat će svojom kvalitetom našu momčad. Sa Sergeom Gnabryjem, Kingsleyem Comanom i Leroyem sad smo jako dobro pokriveni na krilnim pozicijama koje su važne za našu igru - rekao je sportski direktor njemačkog prvaka Hasan Salihamidžić.

Coman je, kao i Perišić i Sane, lijevo krilo. Gnabry 'pokriva' desnu stranu... A Salihamidžić je 'taktički' prešutio, nije ni spomenuo Perišića i to je najbolji znak da je već sada bivši.

No, samo nekoliko sati kasnije totalni preokret. Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u velikom je razgovoru za njemačke medije dao naslutiti kako je situacija oko ostanka/odlaska Ivana Perišića poprilično daleko od gotovog.

'Hoćemo li ga otkupiti od Intera? To još nismo odlučili, ali moram još jednom naglasiti, Bayern se suočava s velikim ekonomskim izazovima i tako će biti sve dok ne budemo igrali pred publikom', rekao je Rummenigge znakovito.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Freiburg Izvor: EPA / Autor: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL

Situacija u Münchenu u stvari i nije tako loša, klub financijski sjajno stoji, a uz to su odlučili kako od Barcelone neće otkupiti Coutinha. Uz sve to, Ivan Perišić u odnosu na ostale suigrače i nije tako skup, Inter bi ga 'dao' Bayernu za 15 milijuna eura, a i sam je Perišić navodno spreman igrati za upola manji ugovor od onog kojeg je imao s Interom.

Ostaje li onda Ivan Perišić u Münchenu ili će Bayern ovog ljeta taj novac možda potrošiti na neko drugo pojačanje?

'Na tom pitanje sada ne mogu ozbiljno odgovoriti. Već imamo sjajnu momčad, ali treba reći i to da će sljedeće sezone biti jako gust raspored...', ostao je 'zakopčan' predsjednik Bayerna Rummenigge. Dojam je kako se 'vladajući' u klubu baš i nisu do kraja dogovorili što i koga žele u momčadi za sljedeću sezonu, a u isto se vrijeme bezobzirno poigravaju s karijerom Ivana Perišića. Više nitko ne razumije zašto mu to rade...