POLUFINALE KUPA UEFA

Ni dva Olićeva gola nisu bila dovoljna HSV-u

07.05.2009 u 22:27

Bionic
Reading

HSV je imao pobjedu u gostima (1:0) otprije tjedna dana i pogodak Ivice Olića u 13. minuti uzvrata, no to mu nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Diega i njegovih kolega iz Werdera. S konačnih 3:2 Werder se plasirao u finale Kupa Uefa

Werder iz Bremena ukupni je pobjednik dva polufinalna sraza Kupa Uefe protiv bundesligaških kolega iz HSV-a. Iako je HSV imao prednost jednog pogotka iz prve utakmice, te i pogodak prednosti na svom travnjaku u uzvratu, Werder je na krilima ponovno izvrsnog Diega preokrenuo rezultat i zasluženo izborio finalnu utakmicu u Istambulu 20. svibnja. Za naslov pobjednika igrat će protiv Šahtara našeg Darija Srne.

HSV - WERDER 2:3
HAMBURG, Hamburg Arena; Sudac: Frank De Bleeckere (Belgija)

Strijelci: 1:0 Olić (13), 1:1 Diego (29), 1:2 Pizarro (66), 1:3 Baumann (83), 2:3 Olić (88)

HSV: Rost - Alex Silva (od 72. Benjamin), Gravgaard, Demel (od 63. Boateng), Mathijsen - Jansen (od 77. Aogo) - Jarolim, Pitroipa, Trochowski - Petrić, Olić
Werder: Wiese - Boenisch, Mertescacker (od 54. Prodl), Baumann, Naldo - Fritz, Frings, Diego, Ozil - Rosenberg (od 62. Almeida), Pizarro

HSV je, dakle, puno bolje započeo utakmicu, velemajstorskim pogotkom Ivice Olića u 13. minuti poveo s 1:0, a onda dopustio da Werder na gostujućem travnjaku preuzme konce igre i u narednih 50-tak minuta potpuno preokrene rezultat. Diego je u toj priči opet odigrao veliku utakmicu, no zbog koškanja sa sunarodnjakom Alexom Silvom zaradio je žuti karton zbog kojeg neće igrati finale.

Kako bilo, Diego je izjednačio na 1:1 u 29. minuti iz akcije koja je bila jako nalik na onu iz koje je naš reprezentativac zabio prvi gol na utakmici, a nakon toga nastavio u velikom stilu raditi nered u redovima zbunjenih domaćina. Navijači bremenskog kluba vjerojatno su u 37. minuti već vidjeli loptu u golu, no Diegov fenomenalni udarac golman Rost dotaknuo je vrhovima prstiju, taman toliko da malo skrene putanju i lopta odsjedne na prečki.

Ipak, bolju igru Werder je okrunio 20-tak minuta kasnije. Dotad sasvim solidni Rost ni izbliza nije intervenirao na jedan ne odveć težak udarac Pizarra i lopta se začas zakoprcala u domaćoj mreži. Brojni gostujući navijači posve su preuzeli glavnu ulogu na hamburškim tribinama, baš kao što su njihovi nogometaši i dalje gospodarili travnjakom.

Tek oporavljeni mladen Petrić odigrao je sasvim solidnu utakmicu, Olić je osim pogotka imao još nekoliko zapaženih rola, no te činjenice našim reprezentativcima neće biti od prevelike utjehe s obzirom da su zajedno s kolegama prosuli gostujuću pobjedu otprije tjedan dana (1:0) i vodstvo ostvarenu u početnim minutama uzvrata.

Točku na i doista izvrsne igre Werdera bio je pogodak Franka Baumanna u 84. minuti, a konačni rezultat od 3:2 postavio je novim pogotkom naš Olić u tri minute kasnije. S konačnih 3:2 u Hamburgu, bremenski Werder ostvario je plasman u finale Kupa Uefa zbog većeg broja pogodaka u gostima.