PAKET 24 PREMIJER LIGA

Nexe pobijedio PPD Zagreb u Našicama i tako izjednačio omjer u borbi za naslov prvaka

07.05.2023 u 23:05

Bionic
Reading

Rukometaši Nexea pobijedili su na domaćem terenu u Našicama, u 10. kolu Paket24 Premijer lige, prvenstva Hrvatske, najvećeg rivala PPD Zagreb 26:23 (17:11)

'Zagrebaši' su loše krenuli u utakmicu, mučili su se u realizaciji, dok su domaćini koncentrirano brzom tranzicijom kažnjavali svaku izgubljenu loptu. Nexe je u prvih 30 minuta s čak pet golova predvodio Marin Jelinić, dok je tri dodao Mario Tomić. Kod 'zagrebaša' tri gola Davora Ćavara, gol i asistencija Miloša Kosa u njegovom povratku na teren nakon duže ozljede, te sedam obrana Dine Slavića i Aljaža Panjtara. Nakon prvih 30 minuta rezultat na semaforu bio je 17:11.

U nastavku je obrana PPD Zagreba izgledala puno čvršće, te gosti već nakon 10 minuta stižu na samo gol zaostatka (19:18), a u posljednjih pet minuta susreta ulazi se rezultatom 24:23 za Nexe. 

Zagreb na kraju nije uspio do pobjede, Nexe je slavio 26:23 što znači da je omjer pobjeda 1:1 uz to što će Zagreb zbog +5 iz 'Kutije šibica' imati prednost domaćeg terena, odnosno idući susret u seriji igra se u Zagrebu, već u srijedu u 20.00 sati.

Goste je do pobjede predvodio Marin Jelinić sa šest golova, dok je Fahrudin Melić dodao pet. Jako dobro drugo poluvrijeme imali su i Dominik Kuzmanović, kao i Mihailo Radovanović koji je s nekoliko obrana u posljednjih pet minuta potvrdio pobjedu gostiju. Kod PPD Zagreba šest golova Miloša Kosa, te po četiri Davora Ćavara i Željka Muse uz sedam obrana Aljaža Panjtara u drugom dijelu, ukupno 11.

'Čestitke domaćinu. Na početku nismo bili dobri, jurili smo bez nekog razloga, griješili, a domaćini su sjajno koristili sve naše greške. Nije bilo lako stizati u drugom dijelu, međutim i kada smo uspjeli nismo iskoristili prilike koje smo imali da možda i preuzmemo kontrolu nad rezultatom. Treba dobro analizirati ovu utakmicu, i pripremiti se za ono što slijedi u srijedu. Danas jednostavno nismo bili pravi i smatram da smo sami sebe pobijedili izdanjem u prvom dijelu', kazao je nakon poraza trener PPD Zagreba Slavko Goluža, a Miloš Kos je dodao:

'Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. U prvom dijelu nismo bili pravi, to je jasno. U drugom poluvremenu smo bili dobri, međutim nismo imali možda malo i sportske sreće da dođemo do pobjede na kraju, nismo iskoristili neke prilike koje smo možda i imali. Na kraju nam preostaje pripremiti se dobro za nastavak serije, i utakmicu u srijedu u Zagrebu.'

Nexe – PPD Zagreb 26:23 (17:11)

Nexe: Kuzmanović 7 obrana, Radovanović 7 obrana; Račić, Bakić, Mileta, Vejin 1, Sršen 3, Jelinić 6, Manci Mičević, Severec 1, Moslavac 4, Kević 1, Tomić 3, Melić 5 (4), Markušić 2, Pribetić. Trener Branko Tamše.

PPD Zagreb: Slavić 3 obrane, Panjtar 11 obrana; Kos 6, Ćavar 4 (3), Faljić, Gojun, Srna 1, Klis, Kraljević, Musa 4, Čupić 2, Dibirov, Dodić 1, Kavčič, Leimeter 3, Grahovac 2. Trener Slavko Goluža.