atp masters 1000 madrid

Fantastični Carlos Alcaraz obranio naslov pobjednika u Madridu

07.05.2023 u 21:38

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz drugu godinu u nizu osvojio je zemljani ATP Masters 1000 turnir u Madridu, ovaj put je u finalu svladao Nijemca Jana-Lennarda Struffa

Prošle godine Carlos Alcaraz je u finalu Madrida također svladao njemačkog tenisača, tada je u dva seta bio bolji od Alexandera Zvereva.

Premda je 33-godišnji Jan-Lennard Struff odvukao drugog tenisača na svijetu do trećeg seta finala, pravu šansu za veliki podvig nije imao. U trećem setu, od 1-1, Alcaraz je nanizao tri gema i do kraja suparniku više nije dozvolio povratak u meč.

Alcaraz, koji je u petak proslavio 20. rođendan, je osvojio jubilarni deseti ATP naslov u karijeri, a već četvrti ove godine. U prethodnim mjesecima je slavio u Buenos Airesu, Indian Wellsu i Barceloni.

Struff, 65. tenisač prije ovog turnira, još uvijek čeka prvi ATP naslov. U Madridu je ovaj tjedan proživio najbolje dane karijere. U glavni turnir je ušao kao sretni gubitnik te je drugi put u karijeri igrao finalni meč nekog ATP turnira. Premijerno je finale igrao prije dvije godine u Muenchenu.

ATP Madrid, finale:

Carlos Alcaraz (Špa/1) - Jan-Lennard Struff (Njem) 6-4, 3-6, 6-3