FIFA_SP_2018.svg

osramoćeni arbitar

Nevjerojatno tko ima obraza kritizirati ono što je napravio Danijel Subašić

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 10:27
  • Objavljeno 04.07.2018 u 06:43
Bionic
Reading

Engleski sudac Graham Poll u svojoj kolumni u Daily Mailu kritizirao je vratare na SP-u u Rusiji poručivši kako redovito krše pravila prilikom izvođenja kaznenih udaraca. Riječ je o arbitru koji se 'proslavio' 2006. godine kada je na SP-u dodijelio tri žuta kartona na istoj utakmici Josipu Šimuniću...

'Čak 15 od 19 jedanaesteraca je trebalo ponoviti jer su vratari ranije izašli s gola,' kazao je Poll. Engleski sudac je pritom mislio na našeg Danijela Subašića, Danca Kaspera Schmeichela i Rusa Igora Akinfejeva, dok je u engleskoj analizi najpošteniji Španjolac David De Gea.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Očito se to pravilo ne poštuje, jer se vratarima dopušta da iskoče s crte,' rekao je engleski sudac poručivši kako prema nogometnim pravilima vratar mora ostati na crti sve dok izvođač nije udario loptu.

Poll se 'proslavio' na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. kada je na utakmici između Hrvatske i Australije Josipu Šimuniću pokazao tri žuta kartona.

Na kritike mu je uzvratila hrvatska 'jedinica' Danijel Subašić.

'Suci nas upozoravaju da ostanemo na liniji. Normalno je da izađemo metar ispred linije. Mislim da je sve bilo regularno. Ne znam tko priča o tome', rekao je Subašić dodavši: 'Možda sudac koji je pokazao tri žuta kartona u jednoj utakmici.'