FIFA_SP_2018.svg

čudna izjava

Bahate riječi ruskog heroja uoči obračuna s Hrvatskom: Je li moguće da govori istinu?

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 03.07.2018 17:13
  • Objavljeno 03.07.2018 u 17:09
Bionic
Reading

Igor Akinfejev na pitanje je li gledao dvoboj Hrvatske i Danske odgovorio je da uopće ne gleda nogomet niti ga zanimaju utakmice u kojima ne igra njegova reprezentacija, što je pomalo netipično za jednog sportaša...

Iskusni 32-godišnji golman moskovskog CSKA postao je heroj Rusije nakon što je svojim obranama održao reprezentaciju na životu protiv Španjolske u regularnom dijelu susreta osmine finala, a zatim i zaustavio penale Kokea i Aspasa tijekom raspucavanja te poslao 'furiju' kući.

  • +19
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija (jedanaesterci) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo posljednji penal Iaga Aspasa kojeg je vješto ukrotio izazvao je najveće oduševljenje ruske javnosti, a neki su tu obranu prozvali 'božja noga'. No, on nije impresioniran time.

'Molim vas da to sad ostavite po strani i pustite nas da se koncentriramo na sljedeću utakmicu,' odgovorio je novinarima Igor Akinfejev, a onda iznenadio odgovorom na pitanje je li gledao utakmicu Hrvatske i Danske.

'Iskreno, ja nogomet ne gledam. Gledam samo svoju momčad,' pomalo bahato je naglasio pa dao dodatno objašnjenje iznenađenim novinarima koji su se zapitali je li zbilja izgovorio istinu:

'Neke utakmice sam i pogledao. Ali ovu spomenutu nisam.'

Akinfejev je zatim zaključio kako su svi u reprezentaciji sretni što su razveselili ruski narod velikom pobjedom protiv Španjolske, a o Hrvatskoj nije uopće trošio riječi. Nadajmo se da će jednako neraspoložen za normalne odgovore novinarima biti i nakon subotnje utakmice u Sočiju...