Gazzetta doznala

Nevjerojatno je što sada čelnici AC Milana traže od Mandžukića; je li ovaj čudni ultimatum razlog da ga se riješe na kraju sezone?

08.04.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Prema pisanju talijanskih medija bivšem hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću odzvonilo je u AC Milanu

Talijanski mediji raspisali su se o lošoj Mandžukićevoj statistici, a Tuttosport detaljno piše kako je Hrvat – koji je u siječnju stigao kao veliko pojačanje - svega jednu utakmicu krenuo u početnih 11, a ukupno je na terenu proveo 158 minuta. A doveden je kao zamjena za pet godina starijeg Zlatana Ibrahimovića. Ukratko, nazvali su ga 'potpunim promašajem', a sezona još nije gotova…

No, uz sve to se nadovezala Mandžukićeva ozljeda zbog čega nije igrao na deset utakmica.

Tako se doznaje kako čelnici AC Milana ipak nisu zainteresirani za nastavak suradnje s Mandžukićem bez obzira što imaju opciju mogućnosti produljenja ugovora na sezonu 2021/22.

'Mandžukićev ostanak u klubu ovisi o nekim uvjetima. Nitko ne brani da se ugovor produlji onda kad ti uvjeti nisu ispunjeni ako na njih utječu ozljede', izjavio je između ostalog nedavno njegov talijanski menadžer Giovanni Branchini. Taj najvažniji uvjet je da klub na kraju sezone u Seria A završi među najboljih četiri.

Dan kasnije o Mandžukiću i njegovom statusu pisala je i La Gazzetta dello Sport, a njihovi su novinari ipak dobro upućeni.

Novinari Gazzetta pak doznaju kako su čelnici AC Milana Mandžukiću postavili ultimatum. Navodno su mu poručili kako do kraja sezone mora postići pet golova jer u suprotnome mora napustiti klub tj. s njime neće produžiti ugovor.

Ako je to istina može se samo zaključiti kako je pomalo nevjerojatno što čelnici AC Milana traže od Mandžukića i to u trenutku kada se tek vratio treninzima nakon ozljede i još nije sigurno hoće li za vikend zaigrati na gostovanju kod Parme. A do kraja sezone ostalo je jako malo utakmica, svega devet utakmica u Seria A, uključujući i spomenuti dvoboj protiv Parme. Dakle, tih devet utakmica – ako Mandžo ne zabije pet golova – mogle bi mu biti posljednje u dresu velikog AC Milana. No, s druge strane to će Mandžu sigurno dodatno motivirati i baš će biti zanimljivo ako recimo taj ultimatum - ostvari. U igri je ipak novi 1-godišnji ugovor i plaća veće od tri milijuna eura.