Zadivio ove sezone

Milan će od ljeta imati čak pet Hrvata; Rossoneri kreću po hrvatskog stopera vrijednog 10 milijuna eura, a na meti su im i još dva 'Vatrena'

05.04.2021 u 13:13

Bionic
Reading

Martin Erlić koji je zadivio u dresu Spezije sada se našao na meti Milana

Milan ne skriva svoju ljubav prema hrvatskim nogometašima. U momčadi su već Ante Rebić i Mario Mandžukić, a talijanski div i njegov sektor sporta predvođen Paolom Maldinijem bacio je oko na još trojicu Hrvata. Pisalo se već da Milan pokazuje interes za Dominika Livakovića i Nikolu Vlašića, a ovih dana se pojavilo još jedno ime na tom popisu.

Sedmerostruki prvak Europe želi dovesti i sjajnog braniča Spezije Martina Erlića koji je u Italiju stigao iz omladinskog pogona Rijeke sa samo 17 godina. Prvo je igrao za mladu ekipu Parme od kuda ga je uzeo Sassuolo i priključio svojoj U-19 momčadi, a onda ga i slao na posudbe u trećeligaški Sudtirol i tadašnjeg drugoligaša Speziju.

Spezia je bila zaodovoljna onime što vidi pa su ga 2019. godine otkupili od Sassuola i s njim ušli u Serie A gdje su ove sezone iznenadili odličnim igrama i solidnim plasmanom s obzirom na to da imaju najmanji budžet i niti jedno zvučno ime. Nakon 29 odigranih kola Spezia je na 16. mjestu i bez panike će završiti sezonu u Serie A, a početkom sezone su joj predviđali borbu za ostanak.

Komontoj situaciji je pomogao Erlić koji je ove sezone odigrao 20 utakmica u Serie A, a upravo u susretu s Milanom su i pobijedili i uzeli mu važne bodove u borbi za naslov prvaka. Rossoneri su tada primijetili Erlića i odlučili napraviti sve da od ljeta postane njihov igrač.

Calciomercato piše kako bi im za to moglo biti dovoljno od osam do 10 milijuna eura. Problem za Milan je što je Erlić privukao pozornost pa nisu jedini koji ga žele. Za 23-godišnjeg stopera je zagrizao i Napoli koji planira rekonstrukciju svoje obrane. Uspije li pak Milan dovesti i Erlića i Livakovića i Vlašića, bit će to povijesni trenutak s čak pet Hrvata u jednom od najslavnijih klubova na svijetu.