Sukur živi u sad-u

Nevjerojatna priča; zaradio je milijune eura, imao je status zvijezde, a danas nema ništa i radi kao taksist

14.01.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Nekadašnja velika zvijezda turskog nogometa Hakan Sukur, koji se nakon nogometa okušao i u politici, za život sada zarađuje kao vozač Ubera u SAD-u.

Pomalo nevjerojatnu "filmsku priču" turske superzvijezde objavio je njemački Welt am Sonntag, koji je 48-godišnjeg Sukura pronašao u Washingtonu.

"Preselio sam se u SAD i isprva vodio lokal u Kaliforniji, a kada je to propalo, sada radim kao vozač Ubera i prodajem knjige', kazao je Hakan Sukur, koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mjesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji.

Karijeru je napravio u Galatasarayu te naravno turskoj reprezentaciji za koju je u čak 112 nastupa zabio čak 51 gol, bio je najplaćeniji turski nogometaš, a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blackburn. U karijeri je zaradio milijune i imao je status nedodirljivog, ali nakon prestanka igrače karijere Sukur počeo se baviti politikom.

I na tom polju dobro mu je išlo, ubrzo je ušao u parlament, kao veliki protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu. Oduzeta mu je sva imovina, sav novac, a oduzeti su mu i svi trofeji koje je osvojio. naravno, u Turskoj je postao nepoželjan pa se tako praktički u novim sportskim knjigama njegovo ime ne može pronaći. Stoga je doslovno od nule započeo život u SAD-u...

'Nisam bio ni terorist ni izdajnik, a sve su mi uzeli, cijelu moju imovinu su zaplijenili', kazao je u razgovoru Sukur.