Wimbledon 2016.

Neviđena drama u pet setova; prisjetimo se kako je Čilić ispustio pobjedu protiv Federera!

16.07.2017 u 10:50

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana Marin Čilić izgubio je od tada trećeg igrača svijeta Rogera Federera sa 7:6(4), 6:4, 3:6, 6:7(9) te je tako ostao bez polufinala na Grand Slam turniru u Wimbledonu. Na dan kada Čilić igra u finalu Wimbledona baš protiv Federera (15:00) prisjetili smo se detalja tog dramatičnog meča…

Imao je Marin Čilić vodstvo od 2-0 u setovima. Imao je i tri meč-lopte… Ali propustio je priliku izboriti polufinale Wimbledona i pognute glave napustio je teren nakon tri sata i 17 minuta borbe.

Podsjetimo kako je Čilić sve tri meč-lopte imao na servis Federera; prvu je propustio kod vodstva 5:4 u četvrtom setu, drugu je imao kod 6:5, a treću u tie-breaku (7:6). I posebno se zanimljivo prisjetiti kako Čilić u sva tri navrata nije uspio vratiti drugi Federerov servis. U petom odlučujućem setu Federer nije dozvolio Čiliću niti jednu priliku za break (oduzimanje servisa) i na koncu je sa stilom stigao do pobjede i plasmana u polufinale.

'Bilo je lijepo igrati, mada sam u trećem setu bio u velikoj nevolji. Tek na kraju sam igrao najbolje. Marin je jedan od najsimpatičnijih igrača na turniru i žao mi je zbog njega', kazao je tada Federer.

  • +9
Wimbledon, polufinale: Čilić - Querrey Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Naravno, naš tenisač bio je utučen nakon što je propustio veliku priliku:

'Silno sam razočaran zbog načina na koji sam izgubio, ali mislim da sam odigrao odličan meč. Znate, nikada nisam izgubio meč, kad sam osvojio prva dva seta. No, ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno. Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu', kratko je rekao vidno razočarani Čilić.

Godinu dana kasnije sudbina se poigrala da baš ta dva tenisača igraju veliki finale. Slika sa centralnog terena obići će cijeli svijet…

Wimbledon 2016, četvrtfinale:

Čilić - Federer 2-3 (7:6 (4), 6:4, 3:6, 6:7(9), 3:6)