AUSTRALIAN OPEN 2017.

Neuništivi doktor Ivo uvjerljiv, Donna ispala

19.01.2017 u 10:15

Bionic
Reading

Ivo Karlović plasirao se u 3. kolo Australian Opena nakon što je pobijedio Australca Andrewa Whittingtona 6:4, 6:4, 6:4 za točno dva sata igre. Donna Vekić izgubila je od Caroline Wozniacki 6:1, 6:3

Protiv domaćeg igrača koji je dobio pozivnicu za nastup u glavnom dijelu turnira Ivo Karlović je stigao do pobjede ostvarivši po jedan break u svakom setu. U prvom i trećem do prednosti je stigao u petom gemu, a u drugom odmah u prvoj igri. 

Naš je veteran bio suočen s ukupno pet break lopti suparnika, po jednom u prvom i trećem setu, te s tri u drugom, ali svaki put uspio se spasiti. Dvoboj je završio s 57 posto ubačenog prvog servisa i realizacijom od 85 posto, a ovoga mu je puta za uspjeh bio dovoljno 19 as servisa.

Karlovićev suparnik u 3. kolu bit će Belgijanac Daniel Goffin.

Donna Vekić je protiv bivše prve igračice svijeta, Dankinje Caroline Wozniacki, imala velikih problema u igri na svoj servis, a ukupno je izgubila čak šest od osam gemova na servis. Susret je okončala s 42 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, odnosno 41 posto nakon drugog, pa joj nije mnogo pomoglo ni to što je dva puta ostvarila break protiv odlične Dankinje.