MELBOURNE 'U DŽEPU'

Neumorni Ivan Dodig ispunio veliki plan

30.11.2015 u 10:43

Bionic
Reading

Za najboljih 50 tenisača svijeta turnirska sezona završila je u Parizu i Londonu, na terenima su ostali još najuporniji koji si grade poziciju za iduću sezonu

Najnovija ATP lista otkriva sve. Među 70 najboljih igrača svijeta nema nikakvih promjena. Andy Murray je zahvaljujući bodovima iz finala davis cupa učvrstio drugu poziciju, a Goffin je ostao 16. mjestu.

Najveći napredak (26 mjesta) ostvario je Španjolac Cervantes koji je trijumfom na 'Challenger Mastersu' u Sao Paulu zasjeo na 72. mjesto. Drugi najveći pomak ostvario je Ivan Dodig koji je osvojio Challenger u Andrijii vratio se u društvo najbolji 100 igrača svijeta. Trenutno je 87. što je prvenstveno zaslužio igrama na Challengerima. Ovo mu je treći naslov ove sezone i uspio je uhvatiti poziciju koja nudi izravan (104 mjesta) plasman na Australian open.


Angažmanom na challengerima Ivan je dijelom kompromitirao lov na vrh ljestvice u ATP parovima, ali i dalje je gladan pojedinačnog tenisa. Prije Melbournea još brani 45 bodova u Dohi, ali u Australiji će ponovno 'napasti na dva fronta'. Zasluženo, a sada je vrijeme za odmor.