LIGA PRVAKA

Neporažena Benfica dočekuje neuvjerljivi Inter, osvetoljubivi derbi Građana i Bayerna

11.04.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Večeras su na rasporedu dvije utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka

Svoje prve susrete s početkom u 21 sat odigrat će Benfica i Inter te Manchester City i Bayern.

I Salihamidžić i Guardiola žele osvetu

U centru pozornosti uoči sudara engleskog i njemačkog giganta našao se sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić koji posebno priželjkuje pobjedu Bavaraca.

Kicker piše da je Manchester City prošlog ljeta zadao Salihamidžiću težak udarac kada je radio na transferu Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmunda u Bayern.

Popularni Brazzo je s predstavnicima norveškog napadača bio na korak od dogovora. Bavarci su Haalandu nudili fantastične uvjete i godišnju plaću od 35 milijuna eura. Sve je izgledalo sjajno, a onda su igru uskočili Građani s boljom ponudom. Haaland se odlučio za Manchester City, a Salihamidžić sada sanja slatku osvetu.

Istovremeno silna motiv imat će i trener Manchester Cityja Pep Guardiola koji se želi osvetiti novom treneru Bavaraca Thomasu Tuchelu koji mu je nanio najteži poraz na klupi Cityja. Bilo je to u finalu Lige prvaka 2021. kada je Chelsea pod Tuchelovim vodstvom pobijedio City 1:0.

Ne čudi stoga optimistična i snažna poruka Guardiola uoči prve utakmice:

'Naš cilj je osvojiti Ligu prvaka. Svake godine pokušavamo osvojiti Ligu prvaka i nema jamstva da će nam to uspjeti. Michael Jordan je osvojio šest NBA naslova, a koliko je igrao za Chicago? 15 godina. Čak je i on prvi naslov osvojio u svojoj sedmoj sezoni. Priznajem da me iznenadila smjena trenera, jer Nagelsmanna smatram kreativnim trenerom punim ideja. No, bez obzira na to, Bayern ima odlične igrače na svim pozicijama i morat ćemo odigrati dobru utakmicu ako želimo na uzvrat u München ići s dobrim rezultatom. Gledao sam tri njihove utakmice koje je vodio Tuchel, možda će protiv nas izabrati drugu taktiku', rekao je Guardiola.

'Jedva čekamo utakmicu, ovo je veliki izazov. City je u odličnoj formi, vidi se da Guardiola sustavno radi već šest godina. Sve momčadi koje je vodio imaju specifičan stil igre i svugdje je ostavio neizbrisiv pečat. Bio sam trener Chelseaja i dobro poznajem City. Morat ćemo spriječiti njihov veliki posjed lopte i dominaciju', najavio je susret Tuchel.

Neporažena Benfica dočekuje neuvjeljivi Inter

U drugoj utakmici u utorak Benfica će ugostiti Inter. Nakon što je prošla skupinu bez poraza, Benfica je u osmini finala s ukupnih 7:1 izbacila Club Brugge. Inter je skupinu završio na drugom mjestu s čak osam bodova manje od prvog Bayerna, a za plasman u četvrtfinale namučio se s Portom, prvim pratiteljem Benfice u portugalskom prvenstvu. Nerazzurri su slavili u prvom susretu osmine finala u Milanu s 1:0, a u Portu su odigrali bez golova, piše HRT Sport.

'Očekujem Inter na najvišoj razini. Obje momčadi uložile su puno energije kako bi se probile do četvrtfinala i motiv je sigurno velik. Imam velika očekivanja, a s punom koncentracijom svih 90 minuta mislim da možemo izvući dobar rezultat', rekao je trener Benfice Roger Schmidt.

Trener Intera Simone Inzaghi svjestan je snage portugalske momčadi, koja je ove sezone bez poraza u Ligi prvaka, a u prvenstvu je izgubila samo dvije utakmice i drži prvu poziciju sa sedam bodova prednosti pred Portom.

'Benfica je cijelu sezonu izgubila samo dvije utakmice, ali mi znamo što želimo i kakvu utakmicu moramo odigrati. Moramo biti pametni, treba nam utakmica u kojoj su bitni i glava i srce. Uopće ne sumnjam da moji igrači imaju srca, ali i glava će biti jako važna, ne smijemo misliti o prethodnim utakmicama, rekao je Inzaghi.