OVO JE PLAN

Što se to kuha na Poljudu? Hajduk će uložiti ogroman novac za dovođenje pet pojačanja

11.04.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Do naslova prvaka ove sezone Hajduk će, unatoč čestim posrtanjima Dinama u posljednje vrijeme, teško...

Plan na Poljudu je sljedeću sezonu biti konkurentniji Dinamu u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Kako javljaju Sportske novosti Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius pripremaju veliku ofenzivu za ljeto. Hajduk već tjednima pažljivo traži pojačanja za deficitarne pozicije u momčadi, a u planu je dovesti čak pet igrača. Hajduk je spreman u tih pet pojačanja uložiti i najmanje tri milijuna eura odštete, što bi bio najveći iznos potrošen na pojačanja od ljeta 2009. kada su na Poljud u paketu stigla braća Sharbini, za koje je Hajduk platio Rijeci 2,8 milijuna eura.

Hajduk na tržištu od skauta i menadžera traži centarfora, krilo, zadnjeg veznog, te lijevog i desnog beka. I za najmanje trojicu od njih spreman je platiti po milijun eura odštete, te plaću u iznosu od 500 tisuća eura po sezoni.

Za Hajduk će ključno biti pronaći igrače koji će profilno odgovarati stilu igre koji traži Ivan Leko. Zna se da je ove zime Leko inzistirao na mladim, brzim i agresivnim "box to box" igračima, ali definitivno takve nije dobio. Benrahou se digao u zadnjih nekoliko utakmica, pokazuje da zna igrati nogomet, ali čak i on nije ono što je Leko tražio, pišu Sportske novosti i dodaju:

Poruke Torcide tijekom utakmice Hajduka i Istre 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Pitanje je kako se Hajduk misli domoći tolikog novca za plaćanje odšteta? Odgovor prije svega leži u Luki Vuškoviću (16), mladiću koji bi uskoro trebao potpisati rekordni transfer u povijesti Hajduka. Pričamo od 10 do 12 milijuna eura, uz dodatne bonuse. Jakobušić je očito veliki dio tog novca odlučio uložiti u pojačanja. Naravno, nekim će se igračima Hajduk na ljeto zahvaliti, a sigurno ni Vušković neće biti jedini igrač kojeg će Hajduk transferirati.

  • +21
Hajduk - Istra 1961 (28. kolo SuperSport HNL-a, 7.4.2023.) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport