na pomolu veliki transfer

Neočekivani rasplet na Maksimiru; slavni klub Dinamu otima kapetana Arijana Ademija kojeg su već najavili kao 'perverzno pojačanje'

29.07.2020 u 09:21

Bionic
Reading

Mađarski Ferencvaroš navodno dovodi Arijana Ademija iz Dinama s kojim već neko vrijeme pregovaraju

Dinamo će u iduću sezonu ući s bitno drugačijom ekipom. Osim što su najavljena brojna pojačanja od kojih su neka već ranije kupljenja poput Stefana Milića, Lirima Kastratija, Frana Karačića ili osigurana nedavno poput Marija Gavranovića koji se ekspresno vratio ili Kristijana Jakića koji je oduševio u dresu Lokomotive, za očekivati je da će biti i odlazaka.

Dinamo se planira riješiti igrača koji mu više nisu potrebni, a na toj listi su primjerice Ivo Pinte, Atiemwen, Izet Hajrović, a spominje se i Emir Dilaver koji se izgleda nešto posvađao s ljudima u klubu. Sigurno će stizati i ponude iz Europe kao i na svakom roku. Navodno Birmingham već radi na dovođenju Lovre Majera, a Majer nije jedini za kojim vlada interes.

Zanimljivu i neočekivanu vijest donose mađarski mediji. Susjedi pišu kako Ferencvaroš želi dovesti kapetana Dinama Arijana Ademija. Ademi je u Dinamu od 2010. godine uz kratku posudbu u Lokomotivi. Dinamo je uz njega ostao i kada ga je UEFA nepravedno optužila za doping i to kapetan 'modrih' itekako cijeni.

Makedonski reprezentativac je jedan od najboljih veznjaka u ligi i najsigurnija Dinamova karika, ali poželi li otići, Dinamo mu vjerojatno neće raditi probleme jer je stvarno zadužio klub. Odakle uopće da ga Ferencvaroš želi? Predsjednik ovog mađarskog velikana Gabor Kubatov novinarima je najavio da dolazi 'perverzno pojačanje' kakvo su do sada mogli samo sanjati i naglasio da se radi o kapetanu kluba koji igra Ligu prvaka, te da s njim pregovaraju već neko vrijeme.

Mediji u Mađarskoj su ubrzo došli do zaključka kako se radi baš o Ademiju. Mađarski sastav je navodno jako bogat, ali Dinamo sigurno ne bi svojeg kapetana pustio za ispod 5.5 milijuna eura koliko mu je i neka početka cifra za pregovore. Nije poznato koliko su ti pregovori odmakli i što kažu iz Maksimira. Mađari tvrde da je sve gotova stvar, a nama ostaje da vidimo u idućim danima.