stiže kapitalac

Dinamo pronašao zamjenu za Amera Gojaka i veliko pojačanje za Ligu prvaka; 'plavi' love crnogorskog veznjaka vrijednog tri milijuna eura

26.07.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Dinamo iz Norrköpinga želi dovesti Seada Hakšabanovića koji je prije mjesec dana West Hamu plaćen 2.6 milijuna eura

Dinamo se priprema za novu sezonu i već polako slaže kadrovsku križaljku. Mario Gavranović se ekspresno vratio u klub, a na Maksimir su stigli i Stefan Milić, Luka Menalo, Lirim Kastrati, Fran Karačić i Kristijan Jakić, ali 'modri' se tu tek zagrijavaju. Braća Mamić najavila su da traže velika pojačanja, a srpski mediji raspisali su se kako su jedno takvo pronašli u crnogorskom veznjaku.

Riječ je o Seadu Hakšabanoviću koji je rođen i odrastao u Švedskoj za čije je mlađe uzraste igrao do seniora kada se odlučio za Crnu Goru. Za reprezentaciju Crne Gore je nastupio pet puta, a pozornost je na sebe skrenuo prije nekoliko sezona kada ga je iz Halmstada kupio West Ham.

Nekadašnji klub Slavena Bilića je švedskom prvoligašu dao tri milijuna eura, ali Hakšabanović se u West Hamu nije nametnuo pa je poslan na posudbu u Malagu. U siječnju 2019. godine otišao je u Norrköping koji ga je prije mjesec dana otkupio od West Hama za 2.6 milijuna eura, a vjeruje se da bi ga za barem tri ili čak tri i pol milijuna bili voljni prodati.

U Dinamu ga žele, ali pokušavaju smanjiti cijenu i dogovoriti prihvatljive uvjete za njegov dolazak. Hakšabanović igra na oba krila, ali više voli lijevu stranu s obzirom na to da je dešnjak. U 2020. godini je zabio tri gola i upisao šest asistencija u samo 10 utakmica, a 'modri' u njemu vide veliko pojačanje za Ligu prvaka. Sve se glasnije spominje odlazak Amera Gojaka na kojem bi Dinamo mogao dobro zaraditi, a onda i financirati njegovu zamjenu. Hakšabanović je, čini se, prvi pick.