kobna rijeka

Neočekivan problem za Hajduk; ove vijesti o važnom igraču se plašio trener Leko

10.08.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon vrlo dobrog ulasku u sezonu ispred nogometaša Hajduka je europski izazov protiv grčkog PAOK-a u borbi za plasman u skupine Konferencijske lige

Od prije je poznato kako je trener Hajduka Ivan Leko morao slagati momčad za dva okršaja protiv grčkog PAOK-a bez mladog 18-godišnjeg Amerikanca Rokasa Pukštasa koji je završio na listi ozlijeđenih.

>> Euopski izazovi za Osijek, Rijeku i Hajduk; evo gdje gledati sve tri utakmice

Naime, upravo je Pukštasa golovima u derbijima protiv Dinama i Rijeke najavio sjajnu sezonu. No, baš je ta utakmica na Rujevici bila kobna za mladog nogometaš litavskog podrijetla jer je ozlijedio koljeno (pri kretnji).

No, usprkos ozljedi nije izašao iz igre i čini se kako je to pogoršalo stvari jer prema posljednjim informacijama koje stižu iz SAD-a, čini se da ga neće biti malo duži period.

Naime, prva dijagnoza je bila 'terapije i mirovanje unekoliko tjedana', ali ako je informacija koju ima Brian Sciaretta, autoritet kad je u pitanju od američki nogomet i reprezentaciju SAD-a, čini se da Pukštasa neće biti čak dva mjeseca. Naime, Pukštasa prate u SAD-u i računaju na njega u mladoj (olimpijskoj), ali i seniorskoj reprezentaciji.

Tako se Hajduk preko noći našao u neočekivanom problemu, a posebno je to težak udarac za trenera Leku koji za njega zapravo nema pravu zamjenu, kad je u pitanju igra prema naprijed i obrana. Naime, upravo se ove vijesti plašio trener Ivan Leko...

Ovakav scenarij je zaista najgori mogući za Hajduk i mnogi se pitaju kako je moguće da liječnici Bilih nisu reagirali i sugerirali zamjenu kad mu je stradalo koljeno protiv Rijeke. Ovako je odradio svih 90 minuta s načetim koljenom i to je klub skupo platio.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +40
Hajduk - Rijeka, SuperSport HNL, 30.7.2023. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos
Standings provided by Sofascore