BIT ĆE TO SPEKTAKL

Ovo je Lekinih 11 za borbu protiv grčkog PAOK-a; Bili bez ponajboljeg igrača

10.08.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Nakon poraza u SuperSport Superkupu od Dinama, ali i dvije prvenstvene pobjede, pred nogometašima Hajduka prvi je europski izazov ove sezone. Splićani u trećem pretkolu Konferencijske lige, od 21 sat sat, na rasprodanom Poljudu dočekuju solunski PAOK

U sjajnom raspoloženju nogometaši Hajduka dočekuju grčki PAOK. U prvenstvu su stopostotni, te zajedno s Osijekom, koji također ima utakmicu manje, predvode društvo na tablici SuperSport HNL-a.

A znamo svi da Splitu ne treba 'puno' da padne u euforiju. S toga ni ne čudi da je za manje od četiri sata Poljud rasprodan.

I svi s velikim nestrpljenjem čekaju početak dvoboja protiv PAOK-a.

'Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. I mi smo pomalo ludi. Ali, utakmica od 21 do 23 je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10 do 15 takvih utakmica u Grčkoj svake sezone. Dva su pristupa. Vjeruješ li da si dobar i možeš li parirati. Ako je tako igraj svoje. Ako misliš da je protivnik pet puta bolji onda se adaptiraj. Mi se nećemo adaptirati PAOK-u, pokušat ćemo zatvoriti njihove dobre strane i napasti ih gdje su slabi. Mirnoća, fokus i disciplina su bitni. Svjesni smo da je ovo duel od 180 minuta', pojasnio je Hajdukov trener Ivan Leko.

Ipak, ima ono nešto što ga ipak brine. A to je izostanak Rokasa Pukštasa, jednog od najboljih igrača u dosadašnjem dijelu sezone, koji je pogocima srušio i Dinamo i Rijeku.

No, sada zbog ozljede Leko na njega ne može računati.

'Riješena je dvojba, znamo tko će umjesto Pukštasa započeti utakmicu'.

A evo što je leko rekao o PAOK-u.

'Imaju dva različita, ali dobra stila. Mogu igrati visoko, a mogu i na kontre. Imaju tri, četiri match winnera, igrače koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Znamo njihove kvalitete, ali i mane.

Koji bi rezultat bio dobar za uzvrat?

'Možeš dobiti ovdje 3:0, a ispasti. Ali, atmosfera koliko god može biti top, može biti i flop. Znamo što nas može čekati. Na oba stadiona su navijači temperamentni i niti jedan rezultat ti ne mora ništa značiti'.

Dakle, kako god završilo, ali svi u Splitu vjeruju u pobjedu, okršaj u Solunu ipak bi mogao presuditi tko će u play-off, odnosno ostati u utrci za ulazak u skupine Konferencijske lige.

Ali da bi do tog uspjeha lakše stigao, Leko će već u Splitu s ovim (vjerojatnim) sastavom ići po pobjedu:

Lučić - Ferro, Šarlija, Melnjak - Moufi, Krovinović, Odjidja-Ofoe, Benrahou - Sahiti, Mlakar, Livaja,