Uporni Tom Brady

Neočekivan preokret; jedan od najvećih sportaša u povijesti odlučio se u 45. godini života vratiti iz mirovine, a objasnio je i zašto

14.03.2022 u 08:33

Bionic
Reading

Tom Brady, jedan od najvećih sportaša u povijesti, odlučio se nakon mjesec i pol vratiti iz mirovine. Vijest je to koja je mnoge iznenadila

Usprkos tome što će u kolovozu proslaviti 45. rođendan Tom Brady se odlučio vratiti iz igračke mirovine nakon svega mjesec i pol dana. Za mnoge analitičare ovo je neočekivan preokret, ali ima i onih koji su bili uvjereni da će donijeti ovakvu odluku.

Mnogi ga smatraju najboljim igračem u povijesti američkog nogometa, a podatak kako je u karijeri čak sedam puta osvojio Super Bowl (titulu prvaka NFL-a) te je u to pet puta bio MVP finalne utakmice – sve je jasno. Pogotovo ako se tu i tamo spomene kako je Brady na NFL draftu 2000. godine izabran tek kao ukupno 199. pick. To mu je od početka vbio dodatni motiv…

Podsjetimo, Brady je prvih 20 sezona u NFL-u igrao za New England Patriotse, a od 2020. godine igrao je za Tampa Bay Buccaneerse koje je već u svojoj prvoj sezoni odveo do titule.

No, iako je rekao da se povlači i da će više vremena provoditi s obitelji, ipak se predomislio. Objasnio je i razloge svoje odluke.

'U posljednja dva mjeseca shvatio sam da je moje mjesto i dalje na terenu, a ne na tribinama. To vrijeme će doći, ali ne sada", poručio je Brady dodavši:

'Volim svoje suigrače i volim svoju obitelj, koja me podržava. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Vraćam se za svoju 23. sezonu u Tampi. Imamo nedovršen posao', dodao je Brady.

No, pitanje je kako će njegovo tijelo reagirati na nove pripreme i nove napore u 45. godini života i prvi komentari nakon njegove odluke mogu se svesti na jednu rečenicu: što mu je ovo trebalo?