NADA SE POSLU

Nenad Bjelica najavio veliki Dinamov transfer već ove zime, ali i otkrio kojeg igrača vidi kao nasljednika Luke Modrića

18.11.2022 u 13:31

Bionic
Reading

Donedavni trener Osijeka, Nenad Bjelica, u iščekivanju je novog posla, a za njemačke je medije otkrio gdje bi želio raditi, vidi li se na klupi hrvatske reprezentacije i komentirao od kojih hrvatskih igrača očekuje veliki iskorak

U velikom intervjuu za Sport Bild, Nenad Bjelica rekao je kojim će hrvatskim igračima porasti vrijednost na Svjetskom prvenstvu, kako ga je Gvardiol impresionirao još kao tinejdžer te koji 19-godišnjak može naslijediti hrvatsku superzvijezdu Luku Modrića.

'Pada mi na pamet nekoliko igrača: moji bivši štićenici u zagrebačkom Dinamu, Joško Gvardiol i Josip Šutalo, izvrsno su se razvili. Za njima postoji velika potražnja i ponovno će povećati svoju tržišnu vrijednost na Svjetskom prvenstvu'.

I dok je Gvardiol već napravio veliki transfer, preselivši iz Dinama u RB Leipzig, u istom bi se klubu mogao naći i Josip Šutalo. Još ljetos se razgovaralo na tri adrese. Bi li taj klub bio dobra adresa za braniča?

'Definitivno. Josip će se na zimu sigurno prodati u transferu većem od 20 milijuna eura. Ima kvalitetu za sve njemačke klubove. Čak i za Bayern. Ali dolazak u RB Leipzig bila bi dobra opcija i savršena za njegov razvoj. Gvardiol i Dani Olmo (Španjolac je igrao i pod Bjelicom u Zagrebu, a 2020. je prešao u Leipzig za 29 milijuna, nap. ur.) dobri su primjeri da je RB klub u kojem se ide na posljednju stepenicu do vrha'.

Hvalio je Diona Drenu Belju, ali i mladog Martina Baturinu.

'Martin uvijek instinktivno zna što treba s loptom. Ponekad ima vrlo jednostavno, ali najčešće genijalno rješenje. Martinova tehnika je već savršena. Ono na čemu još mora poraditi je obrambeno ponašanje. Također mora preuzeti veću odgovornost na terenu kao desetka. Ako to uspije, uskoro će biti nasljednik Luke Modrića u reprezentaciji'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Pitali su Bjelicu vidi li se na izborničkoj funkciji jednog dana?

'Ponosan sam što sam jedan od kandidata. Reprezentacija mora biti želja svakog hrvatskog trenera - pa tako i mene. Hoće li sada ili u budućnosti, vidjet ćemo. Ali da budem iskren: trenutno mi je privlačniji svakodnevni rad s momčadi. Nakon što sam se ljetos razišao s Osijekom, pauzu sam iskoristio za punjenje baterija. Sada sam spreman za novi klub."

U Hrvatskoj ste dva puta bili prvak sa zagrebačkim Dinamom i tri puta bili trenerom godine. Jeste li spremni za vrhunsku ligu?

'Njemačka, Španjolska, Italija, Engleska, Francuska – volio bih raditi u ovim zemljama. Nedavno sam bio u kontaktu s čelnicima bundesligaških klubova i sastao se sa sportskim direktorima. Bio bih sretan kada bi iz kontakata proizašlo više', završio je Bjelica.

  • +6
Rijeka - Dinamo, utakmica 17. kola SuperSport HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj