na dodjeli stipendija

Luka Ivanušec otvoreno što misli o Dalićevom popisu za SP na kojem ga nema, na koga je ljut te što su mu rekli Dejan Lovren i trener Čačić

  • S.Š./V.R.
  • Zadnja izmjena 11.11.2022 14:51
  • Objavljeno 11.11.2022 u 13:37
Bionic
Reading

Na svečanu dodjelu stipendija učenicima i studentima izabranim među mnogobrojnim sportašima na natječaju Zaklade Nema predaje pojavio se kao jedan od ambasadora i Luka Ivanušec, veznjak Dinama koji se ipak nije našao na popisu izbornika Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Katru. Mnoge je zanimalo kako je to podnio...

Podsjetimo, Dinamova zaklada odlučila je u aktualnoj školskoj i akademskoj godini pružiti financijsku podršku desetero uspješnih i talentiranih učenika i studenata koji se aktivno bave sportom. Ideja pokretanja natječaja za stipendije je nagraditi trud, zalaganje i uspješnost mladih ljudi, a ujedno uz financijsku potporu stipendistima i njihovim obiteljima olakšati školovanje i bavljenje sportom.

Ukupni fond za stipendije koje zaklada donira iznosi 175 tisuća kuna, a svaki stipendist primit će ukupnu stipendiju u iznosu od 17.500 kuna kroz 10 mjesečnih rata.

Inače, ta zaklada je u periodu od studenog 2020. godine sudjelovala s već 35 donacija u iznosu od 1.822.000 kuna.

Nakon protokolarnih obaveza veznjak Dinama Luka Ivanušec stao je pred mikrofone, a tema popisa izbornika Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo nije se mogla izbjeći. Na pitanje kako je to podnio kratko je rekao:

'Nisam razočaran, ali naravno da bih kao i svaki igrač volio biti tamo. No isto tako znam kakva je konkurencija i kakav je naš vezni red. A o napadačima koje Hrvatska ima da ne govorimo... Eto, nema druge nego je na meni samo da radim i dalje te da se probam izboriti i vratiti se u krug reprezentacije', kazao nam je Ivanušec, kojem motiva svakako neće nedostajati. Nakon SP-a na rasporedu su nove utakmice jer kreću kvalifikacije za Euro…

'Apsolutno! Samo motivacija jer, eto, nisam uspio otići na Svjetsko prvenstvo, ali to će me samo motivirati da budem bolji i da se što prije vratim na svoj nivo na kojem mogu biti', kazao je za tportal Ivanušec, a na svečanoj dodjeli stipendija učenicima i studentima izabranim među mnogobrojnim sportašima održao je i motivacijski govor.

Dao je svim stipendistima do znanja koliko su škola i obrazovanje važni, a prisjetio se i svog školovanja u Varaždinu – u kojem je pohađao prva dva razreda srednje škole - te ljubavi prema stranim jezicima koje je zavolio kao školarac. Ali ljubav prema nogometu uvijek mu je bila na prvom mjestu.

Na kraju je odgovorio na još nekoliko škakljivih pitanja. Tako je na pitanje što iskreno misli zašto se nije našao na Dalićevom popisu od 26 imena za Svjetsko prvenstvo u Katru kratko rekao:

'Pa vjerojatno je najveći razlog u tome što sam posljednjih šest mjeseci pao u formi i zbog toga sam ljut na sebe.'

Mnoge je zanimalo je li se barem telefonski čuo s izbornikom Zlatkom Dalićem kada je popis za SP u pitanju:

'Ne, nismo se čuli, ali mi je zato Dejan Lovren poslao poruku podrške. Baš je profesionalac i pravi veliki sportaš! Isto tako mi je trener Ante Čačić odmah nakon objave popisa rekao da ne posustajem jer sam mlad i da ima još vremena za mene.'

Te Čačićeve riječi svakako su pokazatelj kakav pravi trener treba biti pedagog te dati podršku igraču.

Na kraju je na pitanje što očekuje od Hrvatske na SP-u kratko rekao:

'S obzirom na to kakav je sastav, koji je prepun vrhunskih igrača i pravih profesionalaca, uvjeren sam da Hrvatska može puno.'

za školsku/akademsku godinu 2022./23.

Svi dobitnici stipendija Zaklade GNK Dinamo Nema predaje

Temeljem Natječaja za dodjelu stipendija Zaklade GNK Dinamo Nema predaje za školsku/akademsku godinu 2022./23., objavljenog 26. rujna 2022. godine, upravni odbor donio je odluku o dodjeli stipendija. Nakon objave natječaja pa do završetka, 10. listopada 2022. godine, Zaklada Nema predaje ukupno je zaprimila 41 prijavu za natječaj. Svaka zaprimljena prijava uzeta je u razmatranje. Povjerenstvo koje se sastoji od upravnog odbora s upraviteljicom zaklade je nakon evaluacije svake pojedinačne zaprimljene prijave, a u skladu s općim i posebnim kriterijima utvrđenim u natječaju, sastavilo rang-listu kako slijedi u nastavku:

STUDENTI:

  • 1. Lara Delić, 1080 bodova
  • 2. Hana Cvijanović, 850 bodova
  • 3. Franko Novokmet, 800 bodova
  • 4. Fabijan Junaci, 790 bodova
  • 5. Matea Čerina, 780 bodova

UČENICI:

  • 1. Mihael Balać, 600 bodova
  • 2. Fran Kramberger, 580 bodova
  • 3. Veronika Muraja, 570 bodova
  • 4. Nikola Đurđević, 550 bodova
  • 5. Teo Janković, 460 bodova

Zaklada GNK DINAMO NEMA PREDAJE financira se iz osnovne imovine koju je odredio zakladnik u trenutku pokretanja zaklade te donacijama zakladnika i članova podupiratelja, kao i iz ostalih izvora imovine sukladno članku 34. Zakona o zakladama.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal