napadač dinama u top formi

Mislav Oršić iskreno o svom prvom SP-u i izborniku Daliću: Teško je o tome pričati. Igrao sam to, ali jako davno

Bionic
Reading

Više od dva mjeseca čekali su se njegovi prvenstveni golovi. I kada su već neki počeli sumnjati, je li pao u formi, Dinamov krilni ofenzivac, Mislav Oršić s dva je pogotka Rijeci pokazao da nije zaboravio zabijati. A to je svakako prekrasna vijest i za izbornika Zlatka Dalića

Nakon izbornika Zlatka Dalića pred novinare su izašli igrači. Jedan od njih je napadač zagrebačkog Dinama Mislav Oršić, jedan od junaka rekordne pobjede kod Rijeke, koji je u uvodu rekao:

'Meni osobno ovo je prvo iskustvo i ne znam što očekivati. Sad smo malo duže zajedno, ja sam već par godina ovdje i lakše mi je nego kad sam bio novi. O motivaciji ne treba govoriti, svi smo maksimalno spremni. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti u ovih tjedan dana i probati proći skupinu. To je jedan od prvih ciljeva, vidjet ćemo za dalje', kazao je Oršić.

Golovima protiv Rijeke pokazao je izborniku da nije zaboravio zabijati.

'Napadačima se uvijek gledaju golovi. Prošla dva mjesca nisam zabio, sretan sam što sam napokon krenuo'.

Oršić je, uz Livakovića, ove sezone imao najviše nastupa od svih hrvatskih reprezentativaca. Je li to možda bi razlog u padu forme?

'Nisam osjetio poseban umor, puno je tu putovanja i utakmica. Ali nisam se previše obazirao, igrali smo dobro cijele godine, zdrav sam, spreman i motiviran'.

  • +24
Okupljanje nogometne reprezentacije pred odlazak u Katar na SP Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Na pitanje nada li se da će dobiti priliku iskreno je rekao:

'Teško je o tome pričati. Izbornik je tu koji bira i odlučuje. Svi moramo biti spremni i onda će izbornik odlučiti. Perišić i ja smo bili u kontaktu, u zadnje vrijeme nismo toliko, ali u dobrim smo odnosima, naravno. Desno krilo? Igrao sam, ali jako davno, u Speziji i Celju, ali to je bilo davno. Igrao sam sve pozicije prema naprijed i vjerujem da bih se snašao. Ne bi to bila ista razina kao lijevo ali zašto ne.'

Za kraj je usporedio ovu momčad s onom koja je išla na Euro:

'Da, promijenilo se nekoliko igrača, ali svi koji su došli, zaslužuju svoje mjesto. Svi igraju u svojim klubovima i igraju odlično. Mislim da imamo odličnu momčad na čelu s Lukom, Kovom i Brozom, budemo li svi zdravi, bit ćemo opasni', zaključio je Oršić koji je naglasio kako je spreman i ne osjeća umor.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal