SUPERSPORT HNL

Nedjeljni nogometni menu: Osijek u Varaždinu, Slaven na Rujevici. Evo gdje gledati

10.12.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu preostale dvije utakmice 18. kola SuperSport HNL-a. Varaždin je od 15 sati domaćin Osijeku, a Rijeka od 17.10 Slave Belupu. Obje utakmice prenosi MAXSport 1 (MAXtv).

Varaždin - Osijek (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

'Ne treba tajiti da je vrijeme da u utakmici tražimo nešto više. Imperativ ne smije biti opterećenje nego velika motivacija i velika želja. Tako ćemo se probati postaviti, odigrati hrabru i pametnu utakmicu. Imamo dosta izostanaka, a na meni kao treneru je da pronađemo najbolju postavu i kompoziciju kako se suprotstaviti Varaždinu', rekao je trener Osijeka Zoran Zekić i poslao poruku svojim igračima:

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Od igrača od kojih sam tražio najviše, a nisam dobio ništa očekujem da u nedjelju budu pravi i da iznesu taj teret. Vrijeme je da se prestanemo skrivati jedan iza drugoga, previše toga smo prosuli i previše upitnika imamo iznad glave. Kroz prizmu imperativa i pritiska ne možemo mi i Varaždin u isti fah. Ne podcjenjujem Varaždin, ali mislim da su imperativ i obaveza veći na našoj strani. Promjena trenera Varaždina? Svaka promjena nešto nosi. Na utakmici protiv Istre 1961 su pokazali neke nove kvalitete, potentna su momčad, vole igrati nogomet… Nikola Šafarić je bio u stožeru kao sportski direktor, stalno je bio uz Marija Kovačevića. Ne znam hoće li imati neke nove ideje, ali ne podcjenjujući nikoga ne mogu se stalno orijentirati na suparnika i o njima razmišljati. Vrijeme je da počnemo razmišljati o sebi' , zaključio je Zekić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Privremeni trener i sportski direktor domaćina Nikola Šafarić naglašava:

'Trebala nam je jedna onakva utakmica kakve je bila protiv Istre, da se svi zajedno dignemo, da nam se vrati vjera, da vidimo da možemo. Dečki su željeli pobjedu i sve im se vratilo na terenu i u puno boljem ozračju dočekujemo sljedeću utakmicu. Očekuje nas jako težak, zahtjevan suparnik i čeka nas puno zahtjevnija utakmica nego što je to bio susret u utorak. S psihološke i emotivne strane iscrpila nas je utakmica protiv Istre 1961, ali svaka utakmica je takva i ništa novo za nas. Osijek ima kvalitetu prema naprijed, postigli su najviše golova u ligi. Kako ni oni nisu dugo pobijedili sigurno će u Varaždinu tražiti tri boda, ali ne zanimaju nas oni s te strane', zaključio je Šafarić.

Rijeka - Slaven Belupo (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

'Rijeka ima odličnog trenera i odličnu momčad, bori se za sam vrh, no koncentrirani smo na nas. Znamo da nas čeka odlična atmosfera u kojoj moramo biti na maksimumu od prve do zadnje minute ako želimo doći do cilja', rekao je uoči gostovanja na Rujevici trener Slaven Belupa Roy Ferenčina.

'Momčad Slaven Belupa je dosta podignuo moj prijatelj Roy Ferenčina. Očekujem Slaven Belupo koji se neće povući, već nametnuti i preko Hoxhe i ostalih napadača doći do gola. Mi ćemo od prve minute nametnuti jak ritam i svoj tempo i napraviti sve da tri boda ostanu na Rujevici', najavio je susret Željko Sopić, trener Rijeke.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.