Teškom mukom

Jakirović o igri Dinama protiv Rudeša: Ne mogu to objasniti...

09.12.2023 u 22:29

Bionic
Reading

Bitno je da smo osvojili tri boda, a sve ostalo je za blagi zaborav, pogotovo prvo poluvrijeme, provukao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon pobjede u gradskom prvenstvenom ogledu protiv Rudeša u Maksimiru s 1:0 pogotkom Sandra Kulenovića u 76. minuti.

'U prvom poluvremenu nam je nedostajalo pravog intenziteta, čvrstine u duelima, agresivnosti. Jednostavno, nismo se držali dogovora, onoga što smo trebali raditi, kao da smo bili u drugoj brzini... Ne mogu to objasniti. Pristup mora biti puno bolji, na trenutke smo igrali kao da vodimo s 3:0, nisam bio zadovoljan dinamikom, brzinom protoka lopte, nedostajalo nam je dubine, morali smo razvući linije Rudeša da bi se stvorio međuprostor. Rudeš je bio čvrst, organiziran, prijetio iz kontri i polukontri, ugrozio nas je nekoliko puta. Na poluvremenu smo imali malo žustriji razgovor, mislim da smo kontrolirali drugo poluvrijeme, sa zamjenama smo tražili još više dubine, nastojali ih staviti više pod pritisak kako bismo pokušali probiti blok. Uspjeli smo, a kasnije smo preko Takura Kaneka i pogotovo Mahira Emrelija imali priliku zaključiti utakmicu s drugim golom', dodao je trener Jakirović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na upit je li kod igrača možda bila u pitanju svojevrsna psihološka blokada s obzirom na to da je javnost već “unaprijed upisala” bodove Dinamu kao favoritu.

'Priprema za utakmicu bila je uobičajena, ali znam koliko je teško kad su u javnosti “već upisana tri boda”, a mi to moramo pokazati na terenu. Napravili smo sve, ubacili najboljih 11 koje smo imali u ovom trenutku, ali nismo bili dobri. Je li to problem psihološke prirode, treba pitati igrače. Kod nas nema podcjenjivanja, polusezona je takva da nemaš pravo na grešku. U zadnjim dvjema utakmicama morat ćemo biti puno bolji.'

  • +8
SuperSport HNL: Dinamo - Rudeš, 9.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Trenera Jakirovića razveselio je premijerni prvenstveni pogodak Sandra Kulenovića u Dinamovu dresu.

'Kulenoviću čestitam na prvijencu, dugo mu je trebalo. Imao je u ovoj utakmici još jednu priliku. Jako mi je drago zbog njega, dobro radi na treninzima. Nadam se da će mu to značiti još veće samopouzdanje'. zaključio je trener Jakirović.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

2>