MMA LEGENDA TVRDI

'Ne smeta mi što je ženska borba glavna, a ne moja!'

26.12.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Dan Henderson nije razočaran što njegov dvoboj protiv Lyota Machide neće biti glavna borba večeri na UFC 157 spektaklu u Anaheimu.

Legendarni 42-godišnji borac nakon impresivne pobjede nad Fjodorom Jemjeljanenkom dobio je priliku vratiti se u UFC koju je sjajno iskoristio trijumfom nad Shogunom. Zaslužio je time dvoboj za titulu prvaka poluteške kategorije s Jonom Jonesom, no on se nije dogodio zbog Hendersonove ozljede.

Novu priliku za dokazivanje Hendo je dobio protiv opasnog bivšeg prvaka Lyota Machide s kojim će se obračunati 23. veljače u Anaheimu, na eventu na kojem će zanimljivo žene biti te koje će se boriti u glavnoj borbi večeri. Ronda Rousey i Liz Carmouche potući će se za titulu u bantam ženskoj kategoriji.

'Ne smeta mi što je moja borba 'comain event'. Moći ću se odmoriti, opustiti i pogledati žene kako se bore nakon što moja borba završi,' napisao je Dan Henderson na Twitteru, kojem novi juriš na titulu u četrdesetima nije prioritet.

'Moj cilj nije osvojiti pojas, nego nastaviti pobjednički niz. Pojas mi daje motivaciju, to je nešto što me tjera naprijed i što želim jer mislim da ga mogu osvojiti, ali nije u pojasu sve.'