PITALI SMO VAS

Navijači su rekli svoje o Marku Pjaci i Dalićevom izboru, ovo su rezultati ankete

26.09.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Nakon što je izbornik Zlatko Dalić objavio popis igrača za utakmice kvalifikacija za Euro 2024 protiv Turske i Walesa, neki su bili razočarani time što nije bilo mjesta za povratnika u SuperSport HNL - Marka Pjacu. Pitali smo vas u anketi kakav je vaš stav o tome, a ovo su rezultati.

Podsjetimo, za predstojeće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, protiv Turske u Osijeku 12. listopada te na gostovanju kod Walesa 15. listopada, izbornik Zlatko Dalić pozvao je provjerene igrače.

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa

Ozljeda Ivana Perišića je ostavila manevarski prostor i za Marka Pjacu, no on ipak nije dobio poziv, iako je oduševio u premijernom nastupu za Rijeku s dva gola koja je zabio Osijeku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imajući u vidu ozljede Perišića i Oršića, kao i činjenicu da je Ivanušec također načet, proširili smo opcije na krilima pozivanjem Brekala, koji tako dobiva priliku pokazati da zaslužuje ponovno biti dio reprezentacije, za što ima potrebnu kvalitetu. Više sam puta istaknuo da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena te da se svatko može igrama i reprezentativnim ponašanjem vratiti u ekipu', kazao je izbornik Zlatko Dalić, poslavši tako jasnu poruku onima koji su možda očekivali poziv.

U anketi koju smo proveli pitali smo vas je li među pretpozivima koje je Dalić poslao trebao biti Marko Pjaca? Podsjetimo, pretpozive su dobili Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Luka Sučić, Nikola Moro, Martin Baturina, Dion Drena Beljo, Matija Frigan i Dominik Kotarski.

Velikom većinom glasova čitatelji tportala su podržali odluku izbornika Zlatka Dalića. Čak 70,8 posto sudionika ankete smatra da jedna utakmica nije dovoljno da se nekoga pozove u nacionalnu vrstu, dok je 29,2 posto čitatelja mišljenja da je Pjaci mjesto među Vatrenima.