ozbiljan kandidat

Ferrari u tajnosti na Monzi testirao velikog talenta kojim želi zamijeniti Kimija

29.08.2018 u 09:58

Bionic
Reading

Uoči Velike nagrade Italije otkriveno je kako je Charles Leclerc već testirao na Monzi ovogodišnji bolid Ferrarija, a talijanska momčad ozbiljno razmišlja dovesti ga u svoje redove umjesto Kimija Raikkonena, no Sebastian Vettel nije oduševljen tom idejom...

Podsjetimo, iz godine u godinu Kimi Raikkonen opasno visi u Ferrariju, no Talijani mu produžuju ugovor na sljedeću sezonu.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Hoće li biti tako i ove godine još se ne zna, ali u Italiji su se pojavile tvrdnje kako Ferrari želi već sljedeće sezone za volanom svog bolida imati mladog Charlesa Leclerca koji se proslavio odličnim nastupima za Sauber.

Riječ je o 20-godišnjaku iz Monaka koji je kao junior Ferrarija s lakoćom prošao sve niže kategorije i prošle sezone osvojio titulu u Formuli 2, a debitantska godina u elitnom automobilističkom natjecanju prolazi za njega vrlo dobro, jer često je među osvajačima bodova u bolidu koji nije jedan od najbržih.

Zanimljivo, ovih dana otkriveno je kako je Ferrari u tajnosti testirao Leclerca na Monzi u ovosezonskom bolidu, odradivši s njim onih 100 km dozvoljene promotivne vožnje koju momčadi zapravo koriste za testiranje.

Je li ga taj test približio ili udaljio od mjesta u talijanskoj momčadi zasad je nepoznato, ali ako se pita Sebastiana Vettela, on bi zadržao Kimija još pet godina uza sebe i to je najveći problem za Leclerca i ostale talente kojima su vrata velikih momčadi zasad zatvorena...