TVRDOGLAVI ALONSO

Navijači Barcelone ponizili svog trenera; je li razlog Hrvat koji ima milijunsku plaću?

21.12.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Moćna Barcelona doživjela je četvrti uzastopni poraz i deveti ukupno u Euroligi, a sudeći po reakciji gledatelja u Blaugrani, trener Sito Alonso uskoro bi mogao ostati bez posla

U 13. kolu Eurolige Unicaja iz Malage, koja pune četiri godine nije pobijedila u Barceloni, slavila je 90:83 predvođena srpskim košarkašem Nemanjom Nedovićem koji je utakmicu završio s 26 koševa, četiri asistencije i nekoliko atraktivnih poteza.

Utakmica je bila izjednačena u prve tri četvrtine, a nakon što je Barcelona stigla do pet koševa prednosti uslijedio je neobjašnjiv pad u igri i gosti odlaze na 12 koševa razlike, poslije čega su rutinski stigli do pobjede.

Podatak kako je u ovogodišnju momčad Barcelone uložen velik novac (odštete i pojačanja) te kako neki igrači - koji uopće ne igraju - imaju milijunske ugovore (Amerikanac Tyrese Rice ima plaću 1,8 mil. eura, a trenira s drugom momčadi jer ga trener ne želi!) doveli su trenera Sita Alonsa u tešku poziciju. Primjerice u utakmici protiv Unicaje 30-godišnji hrvatski centar Ante Tomić nije ulazio u igru iako je 100 posto spreman.

Tijekom utakmice kamera je često pokazivala Tomića koji je sjedio na klupi i čekao svoju priliku jer njegovi suigrači Seraphin i Oriola nisu dobro reagirali, pogotovo u napadu. No za 217 cm visokog Dubrovčanina, kojeg navodno plaćaju oko dva milijuna eura ove sezone, prvi put u Euroligi ove sezone nije bilo mjesta kod Alonsa. Dio navijača je čak i zazivao Tomića, pa i legendarnog 37-godišnjeg Juana Carlosa Navarra – ali njih dvojica jedini nisu ulazili u igru.

Bivši trener Baskonije Alonso odmah nakon utakmice doživio je najveći udarac u karijeri – ili bolje rečeno javno poniženje - jer je nešto manje od šest tisuća gledatelja, nezadovoljnih čestim porazima (u prvenstvu imaju dva poraza u nizu!), mahalo bijelim maramicama, što je znak da ga više ne žele i da treba dobiti otkaz. Tako ispada kako je tvrdoglavi Alonso stigao na korak do otkaza zbog Hrvata (Tomić) i naturaliziranog Crnogorca (Rice), na koje očito ne računa.

Dodajmo još kako je u spomenutoj utakmici Barcelonu predvodio francuski bek Thomas Heurtel s 19 koševa i devet asistencija.