šok terapija na maksimiru

Napokon se oglasio Ante Čačić; novi trener Dinama nije imao previše dobrih vijesti uoči gostovanja kod Gorice...

23.04.2022 u 14:36

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu na Poljudu izgubio od Hajduka, a trener Željko Kopić je dobio otkaz. 'Modri' su ekspresno pronašli zamjenu, do kraja sezone je kao 'spasitelj' stigao Ante Čačić koji se oglasio dva dana nakon svog imenovanja. Stanje u momčadi baš i nije bajno uoči nedjelje utakmice s Goricom (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Ante Čačić vratio se na klupu Dinama nakon punih deset godina. Stigao je kao 'spasitelj', dio šok terapije kojom će u klubu pokušati do kraja sezone konsolidirati redove i obraniti naslov prvaka. No, Čačića čeka nezahvalan posao podizanja posrnule momčadi, 'oživljavanja' pojedinih zvijezda... A vremena jednostavno nema.

'Da, deset godina je zaista brzo prošlo. U Dinamu se osjećam kao doma. Uz klub sam od svoje pete godine kada me otac prvi put doveo na stadion. Pratim Dinamo sve ovo vrijeme. Zatekao sam momčad koja je na prvom mjestu ljestvice. Imam privilegiju da s ovom ekipom osvojim prvenstvo. Ispred nas je pet utakmica, imperativ je da u svakoj utakmici budemo bodovno što učinkovitiji', rekao je Ante Čačić u uvodu.

Drugi debi na Dinamovoj klupi imat će u nedjelju (24. travnja, 19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv) kad 'modri' u 32. kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostuju u Velikoj Gorici protiv Gorice.

Obilježen 111. rođendan Dinama Izvor: Pixsell / Autor: Mario Lukunić/PIXSELL

'Gorica je imala turbulentnu sezonu, ali se dolaskom Samira Toplaka stabilizirala. Postoji respekt prema njima. Međutim, naša momčad ima kvalitetu na koju se moramo usredotočiti. Pred nama je izuzetno važna utakmica. Zatekao sam momčad u dobrom stanju, iako se na psihološkom segmentu osjete posljedice poraza u Splitu, ali vjerujem da će igrači biti spremni za utakmicu. Imamo širok roster kvalitetnih igrača. Igrat će igrači za koje smatram da će biti najsvježiji i najopušteniji. Imamo respekt prema domaćinu, ali moramo voditi računa o svojoj igri', razmišlja Čačić koji je stigao odraditi dva treninga:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +3
Ante Čačić odradio prvi trening s momčadi Dinama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Obavio sam razgovore s pojedincima i skupno u svlačionica. Cijela Hrvatska govori da je Dinamo najkvalitetniji, na igračima je sada da to potvrde. Najbitnije je da igramo kao momčad, ne smijemo se dovoditi u situaciju da se previše prilagođavamo protivniku, uz sve dužno poštovanje prema drugim klubovima. Moramo igrati napadački i zabijati što više golova. Protiv Gorice je Dinamo ove sezone igrao tvrde i neizvjesne utakmice, ali to bi nam trebao biti dodatni motiv. Igramo protiv zaista čvrstog i neugodnog protivnika. Morat ću se odlučiti tko će početi utakmicu.'

Kapetan Arijan Ademi bio je član Dinama i u vrijeme prvog mandata Ante Čačića, a još su neki od 'modrih' igrača kasnije bili pod njegovim 'povećalom'.

'Ademij sam tada vratio iz Lokomotive. Drago mi je da je nakon 10 godina kapetan i stožerni igrač kluba. U reprezentaciju sam zvao tada 'malog' Luku Ivanušeca, koji je na turniru u Kini zabio gol i postao najmlađim strijelcem hrvatske reprezentacije u povijesti. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine zvao sam i Dominika Livakovića. Sve ih poznajem, kao i njihove kvalitete, uvjeren sam da ćemo sutra pronaći dobitnu jedanaestoricu i doći do pobjede. Cilj je sačuvati prvo mjesto, bez osvajanja bodova to neće ići', odlučan je Čačić koji u subotu još nije znao točan sastav za nedjelju utakmicu:

'Imamo dosta igrača koji u ovom trenutku ne mogu držati visoki ritam svih 90 minuta. Imamo pravo na pet izmjena, imamo dosta zdravih, sposobnih i kvalitetnih igrača. Sutra neće biti Theophilea zbog kartona, kao ni Luke Menala, Bartola Franjića i Daniela Štefulja zbog ozljeda. U najboljem stanju nije ni Dino Perić, ali će biti na klupi za pričuve', zaključio je Ante Čačić.

Hrvatska 1. liga

Hrvatski dragovoljac-Šibenik18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb31206566
2.Osijek311810364
3.Hajduk31188562
4.Rijeka311741055
5.Lokomotiva3111101043
6.Gorica311171340
7.Slaven Belupo31861730
8.Šibenik31851829
9.Istra 196131681726
10.Hrvatski dragovoljac31362215

Sljedeće utakmice

23.4.Istra 1961-Lokomotiva
23.4.Rijeka-Osijek
24.4.Slaven Belupo-Hajduk
24.4.Gorica-Dinamo Zagreb
29.4.Hajduk-Hrvatski dragovoljac