NEMA STAJANJA

Nakon potpisa i predstavljanja, Bišćan odmah otišao tamo gdje se najbolje osjeća

18.10.2023 u 17:07

Bionic
Reading

Kao što smo jutro prvi objavili, Igor Bišćan potpisao je ugovor sa saudijskim Al Shababom na dvije i pol godine. Nešto kasnije, i službeno je predstavljen, a potom je i odradio prvi trening s novom momčadi

Nakon što je krajem kolovoza napustio klupu Dinama, točnije poslije nes(p)retnog poraza od AEK-a i gola primljenog u sudačkoj nadkonadi, Igor Bišćan od ove srijede i službeno ima novi posao. Tijekom jutra potpisao je ugovor sa saudijskim Al Shababom, a nešto kasnije odrađeno je i službeno predstavljanje, odnosno odradio je i prvi trening.

Kako smo već pisali, Bišćan je potpisao ugovor na dvije i pol godine. U tom ambicioznom klubu, koji želi u gornji dom ljestvice, naslijedio je argentinskog trenera Juana Browna, koji je pak nakon petog kola zamijenio Nizozemca Marcela Keizera.

Bišćan je u Riyad poveo i dobro uigranu ekipu, u kojoj su Ante Tomić, Vedran Naglić (kondicijski trener), Darko Staneković (trener golmana), Renato Pilipović i Nikola Buzadžić.

Dodajmo kako Al Shabab trenutačno nakon devet kola tek na 12. mjestu ljestvice, ima dvije pobjede, tri remija i četiri poraza.

Prvu utakmicu na klupi novog kluba, Bišćan ima već u subotu, kada će na svom stadionu dočekati Al Tai.

Tako se Igor Bišćan pridružio hrvatskim trenerima koji rade u Saudijskoj Arabiji, a to su Slaven Bilić, koji je na klupi Al Fateha, te Igor Jovićević koji vodi Al Raed. Njih su trojica sada u najjačem rangu saudijskog nogometa, ali i u drugoj ligi Hrvatska ima svoje trenere. To je Ante Miše na klupi Al Adalaha.

Prvi susret s nekim od hrvatskih trenera, Bišćan će imati 31. listopada u Kupu kralja, i snage će odmjeriti s Bilićevim Al Fatehom.

Hrvatska kolonija nikad nije bila veća u Saudijskoj Arabiji.

Standings provided by Sofascore