Tportal doznaje

Igor Bišćan ima novi posao! U Saudijsku Arabiju vodi hrvatsku koloniju; evo koga

18.10.2023 u 08:39

Bionic
Reading

Nakon što je krajem kolovoza Igor Bišćan napustio klupu Dinama, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka, već je našao novi posao. Kao i mnogi iz Europe i on je odlučio prihvatiti izazov u Saudijskoj Arabiji

Danima se pričalo o tome kako Igor Bišćan vjerojatno seli u Saudijsku Arabiju, a danas je stigla i potvrda tportalu iz Riyada da su svi uvjeti s čelnicima kluba dogovoreni. O kojem je iznosu riječ nije poznato, ali nema sumnje da je Bišćan za sebe i svoj stožer dobio milijunski ugovor kakav mu u Europi baš nitko ne može ponuditi.

Tportal doznaje da je Bišćan potpisao na dvije i pol godine za Al Shabab. U tom ambicioznom klubu, koji želi u gornji dom ljestvice, naslijedio je argentinskog trenera Juana Browna, koji je pak nakon petog kola zamijenio Nizozemca Marcela Keizera..

Kako doznaje tportal uz sebe vodi i hrvatsku koloniju trenera, a to su Ante Tomić, Vedran Naglić (kondicijski trener), Darko Staneković (trener golmana), Renato Pilipović i Nikola Buzadžić.

Dodajmo kako Al Shabab trenutačno nakon devet kola tek na 12. mjestu ljestvice, ima dvije pobjede, tri remija i četiri poraza.

U momčadi će ga dočekati dva zvučna imena, nekadašnji belgijski reprezentativac Yannick Carrasco (Monaco, Atletico Madrid) te Argentinac Ever Banega (Valencia, Sevilla, Inter Milano).

Tako se Igor Bišćan pridružio hrvatskim trenerima koji rade u Saudijskoj Arabiji, a to su Slaven Bilić, koji je na klupi Al Fateha, te Igor Jovićević koji vodi Al Raed. Također, u Saudijskoj Arabiji, ali u nižem rangu, na klupi Al Adalaha sjedi Ante Miše.

Hrvatska kolonija nikad nije bila veća u Saudijskoj Arabiji.

Standings provided by Sofascore