POZITIVNE, NARAVNO

Nakon ovih riječi Katarine Ježić, jasno je da možemo očekivati nove 'šokove'

07.12.2023 u 19:25

Bionic
Reading

Hrvatska rukometašice pobijedile su reprezentaciju Crne Gore s 26:25 u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva, čime su ostale u igri za plasman u četvrtfinale, a na dvoboj su se osvrnuli izbornik Ivica Obrvan te igračice Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević i Katarina Ježić.

Ivica Obrvan, izbornik hrvatskih rukometašica:

'Uz sve probleme koje imamo od početka, odigrale su jako dobru utakmicu koja nas je ostavljale žive na turniru. Malo smo na kraju nedostatkom snage zakomplicirali situaciju, ali srčanost, borbenost, ideja i realizacija na terenu nas je nagradila, tako da smo ostvarili jako lijepu pobjedu. Ne smijemo puno proslavljati, jer nas čekaju još dvije važne utakmice, ako želimo probati se dokopati četvrtfinala. Obrana je bila dobra, a u odnosu na Švedsku, bio je puno maštovitiji napad. Valentina Blažević je sigurno večeras povezala redove što se tiče napada premda nije spremna, jer nije nekoliko mjeseci igrala ni trenirala rukomet. Ovo su joj bili prvi kontakti s loptom, što se i ne zna. Kapa do poda što se tiče njenog angažmana. Mislim da smo dominirali cijelu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili'.

Ćamila Mičijević:

'Mi samo dajemo sve od sebe, iz utakmice u utakmicu. Malo smo zakazale, ali smo shvatile da ništa nije izgubljeno. U zadnjih deset minuta smo ušle s četiri razlike, a zadnja minuta nam je bila toliko napeta da ja još ne mogu doći k sebi od tolikih duela. Sve u svemu, važno je izvući utakmicu do kraja kako treba, naravno da ti to daje dodatno samopouzdanje, dodatnu sreću i energiju'.

Dejana Milosavljević:

'Malo smo zakomplicirale na kraju, ali svaka je dala svoj dio, svoj maksimum u tom trenutku. Želja, snaga i volja je pobijedila. Presretne smo rezultatom. Možemo protiv svakog. Ako ćemo ulaziti ovako u utakmice, neće biti problema, jer ćemo se boriti pa se nadam da će nas i sreća pratiti'.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Katarina Ježić:

'Presretna sam na koji smo način odigrale i koji smo karakter pokazale. Ovo je prava Hrvatska. Jako smo ponosne na to. Smatram da je ovo naš novi početak i odavdje kreće naše pravo Svjetsko prvenstvo. Pobjeda je najbolja za podizanje dopamina. Sad smo pune samopouzdanja. Moramo samo nastaviti tako i ja vjerujem da nas nitko ne može zaustaviti'.

  • +22
SP za rukometašice: Hrvatska - Crna Gora Izvor: Profimedia / Autor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Standings provided by Sofascore