SP ZA RUKOMETAŠICE

Hrvatice imale i '+5', ali bez drame nije moglo; četvrtfinale još uvijek u igri

07.12.2023 u 17:05

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u pravoj drami stigla je do pobjede 26:25 nad Crnom Gorom.

Iako je Hrvatska gotovo cijelu utakmicu imala vodstvo, u samoj završnici dvoboja, suparnice iz Crne Gore imale su priliku u zadnjih 90 sekundi stići do izjednačenja.

Ipak, njihov je promašaj otišao kraj gola, a igračice Ivice Obrvana uspjele su sačuvati minimalnu prednost i osvojiti dva boda u drugoj rundi SP-a, zahvaljujući kojima su naše djevojke još uvijek u prilici izboriti četvrtfinale.

Valentina Blažević je sa šest pogodaka predvodila hrvatske rukometašice. Pet golova je postigla Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić. Po triput su mrežu zatresle Ćamila Mičijević i Nikolina Zadravec.

Itana Grbić je s pet pogodaka bila najbolji strijelac u crnogorskoj reprezentaciji, a četiri gola je postigla Jelena Despotović.

Hrvatske rukometašice su započele utakmicu odličnom igrom u obrani koja im je u početku donijela u dva navrata po tri pogotka prednosti (4:1, 5:2). Do sredine prvog poluvremena proradio je crnogorski napad pa su izabranice Bojane Popović u 13. minuti došle do izjednačenja (6:6).

U 21. minuti golom krađom i golom Nikoline Zadravec Hrvatska je ponovno došla do +3 (10:7). No, pri vodstvu izabranica Ivice Obrvana od 13:11 u razmaku od 15 sekundi isključene su Katarina Ježić i Dora Kalaus Žulj pa su crnogorske rukometašice uspjele do odmora doći do izjednačenja (13:13).

Prvo poluvrijeme je obilježila i teška ozljeda bivše hrvatske reprezentativke Marte Batinović (Žderić), koja je od 2019. brani za Crnu Goru. Iskusna vratarica je bez kontakta napravila krivi pokret, proklizala i ozlijedila desno koljeno, zbog čega je morala biti iznijeta s terena.

Baš kao na početku utakmice, hrvatske rukometašice odlično su otvorile drugu dionicu dvoboja i do 42. minute dopustila suparnicama samo jedan gol, a postigle ih šest za najveću prednost na utakmici (19:14).

Tada je crnogorska izbornica zatražila minutu odmora i njena je ekipa polako počela smanjivati hrvatsku prednost. U 54. minuti golom Ćamile Mičijević hrvatska reprezentacija je došla do +3 (24:21), ali je samo minutu poslije Crna Gora došla na samo gol zaostatka (24:23). Hrvatice su uzvratile pogocima Dejane Milosavljević i Stele Posavec pa je prednost ponovno narasla na +3 (26:23) na nešto više od tri minute prije kraja.

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je Hrvatska ostala bez pogotka, a Crnogorke su imale napad za izjednačenje u kojem je Itana Grbić 15 sekundi prije kraja iz izrađene akcije promašila vrata. Hrvatske rukometašice su do isteka vremena uspjele sačuvati loptu i tako doći do pobjede koja ih je ostavila u utrci za prva dva mjesta koja donose plasman u čettvrtfinale.

Sljedeću utakmicu će izabranice Ivice Obrvana igrati u subotu, 9. prosinca (18 sati), protiv Kameruna, dok će ovu fazu natjecanja zaključiti u ponedjeljak, 11. prosinca (18 sati), protiv Mađarske.

  • +22
SP za rukometašice: Hrvatska - Crna Gora Izvor: Profimedia / Autor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore