seria a

Nakon novih glasina koje su se pojavile jasno je da Cristiano Ronaldo definitivno odlazi iz Juventusa; je li ovo zaista razlog?

10.06.2020 u 10:04

Bionic
Reading

Već neko vrijeme se iz krugova bliskih Cristianu Ronaldu šire glasine kako već ovog ljeta odlazi iz Juventusa

Podsjetimo, prije 15-ak dana talijanski novinar Pietro Balzano Prota, koji piše za Sport Mediaset, objavio je kako Cristiano Ronaldo odlazi iz Juventusa, ali nije želio otkriti detalje.

Sada se Pietro Balzano Prota, na kojem je bio velik pritisak da otkrije je li riječ samo o glasinama ili zaista ima informaciju iz prve ruke ali ne smije otkriti izvor, opet oglasio:

'Stojim iza svojih riječi: Juve i Ronaldo bi mogli bi se rastati na kraju sezone. Ovo su i dalje glasine, zasad se ne može nazvati 'viješću', ali radim na tome', napisao je objavio na Twitteru Balzano.

O čemu je točno riječ nije poznato, ali navodno Balzano ima informacije iz krugova bliskih Ronaldu koji je stigao u Torino iz Real Madrida u ljeto 2018. godine za odštetu od 117 milijuna eura.

Čak se pojavila priča kako je jedan od razloga selidbe Ronalda iz Španjolske u Italiju činjenica da je imao problema s plaćanjem poreza te kako u Italiji financijske olakšice vlade i plaćanje poreza ide na ruku imućnijima.

Nedavno je magazin Forbes objavio kako je Cristiano Ronaldo u 12 mjeseci zaradio 105 milijuna dolara te je tako ušao u povijest kao prvi nogometaš na svijetu koji zaradio milijardu dolara.

Dodajmo tome kako je s godišnjom plaćom od 31 milijuna eura najbolje plaćeni nogometaš u povijesti Serie A što je financijski veliko opterećenje za moćni talijanski klub.

Što je razlog ovih glasina nije poznato, ali navodno su krenulo upravo od ljudi bliskih Ronaldu. Postoji i teorija kako je jedan od razloga što Ronaldo ima već 35 godina i pitanje je koliko još sezona može igrati na ovako visokoj razini. Tako se i pojavila glasina kako bi mogao napustiti Torino već ovog ljeta, dakle dvije godine prije kraja isteka ugovora koji mu traje do ljeta 2022. godine.

I ranije se pisalo kako nije nemoguće da je Ronaldo odlučio napraviti zaokret te se pred kraj karijere otisnuti u SAD gdje bi zaradio ogroman novac od nogometa, ali i reklama.

Činjenica jest kako se Ronaldova zarada izvan terena temelji na njegovoj robnoj marki CR7, vlasništvu hotelskog lanca i mnoštvu sljedbenika na društvenim mrežama. U siječnju je postao prva osoba s 200 milijuna pratitelja na Instagramu, a kad mu se pribroje i oni s Facebooka i Twittera, ukupan broj sljedbenika doseže čak 427 milijuna, što ga čini najpopularnijim sportašem na planeti.

Ronaldo je u posljednjih godinu dana od sponzorskih objava na Instagramu uprihodio nevjerojatnih 41,7 milijuna funti (oko 47 milijuna eura). Naravno, dolaskom u SAD svoje bi bogatstvo, prije nego objavi kraj karijere, mogao značajno povećati, a nakon toga krenuti stopama davida Beckhama koji je velik dio novaca uložio u vlasništvo kluba Inter Miami koji želi pokoriti MLS ligu. Stoga se mnogi pitaju je li moguća selidba u SAD, gdje bi mogao igrati i koju godinu više obzirom na kvalitetu nogometu i jako dobro zaraditi od reklama, zaista razlog ovakve odluke?