lako je tako

Cristianu Ronaldu nogomet više nije primarni izvor prihoda, jer kada ga prati 200 milijuna ljudi...

08.06.2020 u 12:45

Bionic
Reading

35-godišnji portugalski reprezentativac i napadač Juventusa Cristiano Ronaldo ušao je u povijest kao prvi nogometaš na svijetu koji zaradio milijardu dolara.

Magazin Forbes prošlog je tjedna objavio kako je Cristiano Ronaldo samo u jednoj godini, od lipnja 2019. i do lipnja 2020. godine, zaradio 105 milijuna dolara prije oporezivanja.

'Ronaldo je ukupno 650 milijuna dolara zaradio na travnjaku u 17 profesionalnih sezona', navodi Forbes.

>> Cristiano Ronaldo ruši sve granice; kada su milijuni dolara u pitanju ovo nije uspjelo još niti jednom nogometašu u povijesti!

Dodajmo kako se Ronaldova zarada izvan terena temelji na njegovoj robnoj marki CR7, vlasništvu hotelskog lanca i mnoštvu sljedbenika na društvenim mrežama. U siječnju je postao prva osoba s 200 milijuna pratitelja na Instagramu, a kad mu se pribroje i oni s Facebooka i Twittera, ukupan broj sljedbenika doseže 427 milijuna, što ga čini najpopularnijim sportašem na planeti.

Ronaldo je u posljednjih godinu dana od sponzorskih objava na Instagramu uprihodio nevjerojatnih 41,7 milijuna funti (oko 47 milijuna eura).

Zanimljivo njegov godišnji ugovor s Juventusom je 27,3 milijuna funti. Dakle, gotovo dvostruko više je zaradio od objava na Instagramu nego od sporta kojim se bavi.