svjetski skijaški kup

Nakon fantastičnog rezultata u Leviju oglasila se najbolja hrvatska skijašica: Šteta zbog nekih pogrešaka, moglo je biti i bolje...

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 22.11.2020 18:10
  • Objavljeno 22.11.2020 u 18:11
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Jussi Nukari / AFP / Profimedia

Trenutačno najbolja hrvatska skijašica Leona Popović odlično je iskoristila prva dva slaloma u novoj sezoni Svjetskog kupa, koji su u subotu i nedjelju voženi u finskom Leviju, gdje je sa startnim brojem 55 dvaput našla u drugoj vožnji, osvojivši u subotu 27. mjesto, dok je u nedjelju bila 18.

'Završen je super vikend u Leviju, osvojilo se i nešto bodova. Drago mi je da sam uspjela odraditi četiri dobre vožnje', rekla je Leona Popović (23) nakon najboljeg slalomskog vikenda u karijeri.

U subotnjoj prvoj vožnji je imala malo sreće, jer je podijelila 30. mjesto sa Slovenkom Nejom Dvornik, a za dvije stotinke sekunde bila brža od Norvežanke Tviberg koja je ostala prva 'ispod crte' za ulazak u drugu vožnju. No, kad se sjetimo kako je u veljači ostala bez druge vožnje na sljemenskoj Snježnoj kraljici za samo devet stotinki, onda nema sumnje da je zaradila ovaj 'poljubac sreće'.

U subotnjem finalu je ostvarila 20. vrijeme što joj je ukupno donijelo 27. mjesto i drugi put u karijeri bodove u slalomu.

Talav rasplet je sigurno skinuo dio tereta s Leoninih leđa što je bilo primjetno u prvoj nedjeljnoj vožnji, kad je za najbržima zaostala manje od sekunde i pol i našla se na 18. mjestu. S 21. vremenom druge vožnje obranila je svoju poziciju i prvi put u slalomu za Svjetski kup završila u TOP 20.

'Šteta zbog nekih pogrešaka, moglo je biti i bolje. No, sve u svemu je super', zaključila je Leona koja je prije Levija samo jednoj u slalomima za Svjetski kup osvojila bodove, zauzevši 26. mjesto u austrijskom Lienzu prije 11 mjeseci.

  • +4
  • +1

Svjetski kup skijašica, slalom u Leviju, 2020/21.

Izvor: EPA / Autor: KIMMO BRANDT

Prije Levija, Popović je dvaput bila u TOP 20 na utrkama za Svjetski kup, oba puta u alpskoj kombinaciji, kad je 2017. godine u Crans Montani osvojila 18. i 17. mjesto u razmaku od dva dana.

S ovih 17 bodova osvojenih u Leviju Leona Popović se našla na 21. mjestu među najboljim slalomašicama svijeta i na 32. mjestu ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa nakon početna tri natjecanja. Što je još važnije, popravit će i svoje mjesto na FIS ljestvicama pa će na natjecanjima koja slijede imati bolje startne pozicije i veće izglede za nastavak niza dojmljivih slalomskih nastupa.