atp stuttgart

Najveći britanski tenisač svih vremena uspješno krenuo na 'travnatom' ATP turniru u Stuttgartu

07.06.2022 u 17:36

Bionic
Reading

U prvom meču ove sezone na travi Andy Murray je 2-0 pobijedio Christophera O'Connella

Trostruki osvajač Grand Slam titula Andy Murray (ATP 68.) uspješno je otvorio travnati dio sezone. U meču na ATP turniru u Stuttgartu protiv Australca Christophera O'Connella (ATP 106.) slavio je rezultatom 6-4 i 6-3.

Bio je to meč u kojem je Murray odigrao solidno, ali O'Connell nije imao svoj dan iako je meč otvorio breakom. No, previše neforsiranih grešaka i promašeni smash na meč-loptu Murrayja izbacili su ga s turnira.

Australac je otvorio s 3-0. Međutim, u oba svoja servisa morao se čupati preko 'advantagea' što mu je i pošlo za rukom. No, tu je bio kraj izvlačenju. Murray je nanizao pet gemova i okrenuo set u svoju korist. Na 4-3 mu je trebalo duže da napravi break, ali je petu break-loptu uspješno iskoristio.

Greške su se nizale jedna za drugom, a kod 1-1 novi problemi za O'Connella. Murray je izborio 15-40, ali Australac je to izvukao, no u nastavku gema Škot je izborio još dvije i tu je Australac kapitulirao. Jedna jedina prilika za povratak u meč O'Connella pojavila se na 4-3 kada je izborio jedinu break-loptu u drugom setu, no Murray ju je uspješno izvukao, a u idućem servis-gemu O'Connella iskoristio meč-loptu nakon velikog promašenog smasha 106. tenisača svijeta.

Omjer u asovima je otišao na stranu Škota (7-4) koji je dominirao i sa 88% poena na prvom servisu (23/26) naspram O'Connellovih 64 posto (34/53), a Australac je loše stajao na drugom servisu gdje je osvojio svega 8 od 25 poena.

To je bio njihov drugi meč, a i u prvom je ove sezone u Dubaiju pobijedio Murray koji će suparnika u osmini finala saznati u večernjim satima kada će završiti meč između Amerikanca Denisa Kudle i Kazahstanca Alexandera Bublika. Prvi nositelj Stuttgarta je Grk Stefanos Tsitsipas s kojim će se Murray susresti u potencijalnom četvrtfinalu.