'kralj' tehničkih pogrešaka

Bio je jedan od najvećih grubijana u povijesti NBA lige, a sada će 'prljavim trikovima' učiti košarkaše Los Angeles Lakersa

07.06.2022 u 16:13

Bionic
Reading

Rasheed Wallace (47), treći na neslavnoj listi NBA košarkaša svih vremena po broju 'zarađenih' tehničkih pogrešaka, sada je postao novi član stručnog stožera Los Angeles Lakersa

Rasheed Wallace (47) će od nove sezone biti pomoćni trener, odnosno desna ruka novom treneru Darvinu Hamu. Njih će se dvojica tako ponovno spojiti nakon što su nekoć davno bili suigrači u Detroit Pistonsima.

Rasheed Wallace je bio sjajan košarkaš, ali je u legendu otišao i kao jedan od igrača s najviše tehničkih pogrešaka u povijesti. U toj je domeni vodeći Karl Malone s 332 tehničke pogreške. Na drugom mjestu je Charley Barkley s 329, dok je Wallace skupio 317. Nitko drugi u NBA povijesti, osim njih trojice, nije probio granicu od 300 tehničkih pogreški u karijeri.

Trenersku karijeru Wallace je počeo kao asistent u Detroitu. Kasnije se prebacio na sveučilišnu košarku te je u posljednjem poslu prije Lakersa, u upravo završenoj sezoni, bio pomoćnik legendarnom Pennyju Hardawayju na sveučilištu Memphis.

Podsjetimo kako su LA Lakers bili najveće razočarenje u posljednjoj NBA sezoni jer se nisu uspjeli plasirati ni na play-in turnir Zapadne konferencije.

Wallace je imao sjajnu NBA karijeru, od 1995. do 2013. godine igrao je za Washington, Portland, Atlantu, Detroit, Boston i new York Knickse te je u prosjeku zabijao 14.4 koša uz 6.7 skokova i 1.3 blokade. S Detroit Pistonsima je bio NBA prvak u sezoni 2003./'04., a u sezoni 2000./'01. Wallace je bio rekorder s čak 41 tehničkom pogreškom!