koštao ga Roland Garros

Aleksandar Zverev definitivno propušta Wimbledon; ne zna se kad se vraća na teren

07.06.2022 u 15:59

Bionic
Reading

Njemački tenisač Aleksandar Zverev pauzirati će između šest i osam tjedana zbog ozljede gležnja, zadobivene u polufinalnom meču Roland Garrosa protiv Rafaela Nadala, javlja Ekipe

Podsjetimo, teška ozljeda desnog gležnja dogodila se tijekom polufinalnog dvoboja u Roland Garrosu protiv Rafaela Nadala, što ga je zbog spomenute ozljede bio prisiljen predati u završnici drugog seta.

To praktički znači da će Zverev propustiti Wimbledon koji je na programu od 27. lipnja, ali da ima dobre šanse zaigrati na US Openu koji počinje 29. kolovoza. No, točan dan povratka još uvijek nije poznat.

Zverev, olimpijski prvak iz Tokija, sljedeći će ponedjeljak biti drugi na ATP listi, iza Danila Medvedeva, a ispred Novaka Đokovića.

No, izostanak na Wimbledonu u bodovnom smislu neće biti hendikep, jer je Udruga teniskih profesionalaca (ATP) odlučila da se u Wimbledonu neće dijeliti ATP bodovi, zbog odluke All England Cluba da ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup, zbog ruske invazije u Ukrajini.

  • +32
Rafael Nadal - Alexander Zverev, polufinale Roland Garrosa, 3.6.2022. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT