poljska zvijezda

Robert Lewandowski progovorio u čemu je bio najveći problem i zašto je odlučio napustiti Bayern

07.06.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Iako mu je ostalo još godinu dana ugovora u minhenskom Bayernu, Robert Lewandowski želi transfer još ovog ljeta jer je u njemu nešto 'nestalo'

Nakon osam titula Bundeslige i jedne Lige prvaka poljski napadač Robert Lewandowski planira otići iz Bayerna. Želi nove izazove. Ili ne? Želi otići jer je u njemu nešto 'umrlo'. Jedan klub se ističe u želji za njegovim transferom još ovog ljeta. To je, kao što je poznato već neko vrijeme, Xavijeva Barcelona.

'Želim otići jer želim više emocija u svom životu. U Bayernu nije bilo dovoljno želje i razumjevanja za mene i nisu me slušali. Jednostavno je nešto u meni odjednom nestalo... I ne možemo priječi preko toga. Čak i ako želite biti profesionalni, to sve je jednostavno bilo previše', rekao je Lewandowski.

Sljedeće godine 33-godišnjem Poljaku istječe ugovor s Bavarcima, pa bi s obzirom na financijsku situaciju Barceloni dobro došlo da se strpi još godinu dana i da ga dovede besplatno kao što to planira s Mohamedom Salahom, međutim Lewa želi transfer još ovog ljeta pa će Katalonci ipak morati odriješiti kesu.

Interesantno je da se za Lewandowskog u zadnje dvije sezone zagrijao i Real Madrid, međutim francuski napadač Karim Benzema je svojim igrama pokazao kako Realu sjajni Poljak ipak nije potreban. Lewandowski je osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg za 2020. i 2021., a postigao je 344 gola u 375 nastupa za aktualne prvake Bundeslige.

Smatra se da je u zadnje dvije godine barem jednom pokraden za Zlatnu Loptu koju je itekako zaslužio. 2020. se Zlatna Lopta nije dodjeljivala, a ove godine ju je osvojio Lionel Messi.